Doi elevi clujeni, premiati la Festivalul International de Chitara "Guitar Art Festival", Belgrad


Sergiu Hudrea si Alecu Ciapi au obtinut doua premii intai la Festivalul International de Chitara "Guitar Art Festival" din Belgrad.

Cei doi sunt membrii ai Asociatiei de Chitara "Transilvania" si studiaza chitara la Scoala Elf si Liceul de Muzica la clasele profesorului Stefan Trifan.

"Editia a XII-a a Festivalului International de Chitara "Guitar Art Festival" din Belgrad, Serbia s-a desfasurat anul acesta in perioada 8-13 februarie, avand peste 100 de participanti din 20 de tari precum Croatia, Slovenia, Macedonia, Grecia, Corea de Sud, China, Tailanda, Italia, SUA, Spania si Portugalia. Peste 45 de invitati - interpreti, compozitori, formatii camerale si profesori - au sustinut concerte, cursuri de maiestrie, seminarii si au format juriile concursului de chitara din cadrul festivalului", precizeaza reprezentantii Asociatiei.

Sergiu Hudrea, in varsta de 13 ani, a castigat premiul I la categoria a III-a de varsta (pana la 14 ani), cu un punctaj de 91.4 din 100 de puncte, iar Alecu Ciapi, in varsta de 12 ani, a obtinut marele premiu al categoriei a II-a de varsta (pana la 12 ani), fiind notat cu 95.2 puncte din 100, acesta fiind si cel mai mare punctaj acordat de juriile concursului in cadrul tuturor celor 6 categorii de varsta.

Sergiu si Alecu sunt invitati sa cante in cadrul Festivalului Laureatilor "Guitar Art Laureate", care va avea loc in Belgrad in 2012, castigand si o bursa de participare la Festivalul International de Chitara din Sarajevo (Bosnia si Herzegovina) in aprilie 2011, precum si o bursa de participare la editia a XIII-a a festivalului Guitar Art Laureate, in Belgrad, 2012.

Comentarii Facebook