Cum îți dai seama dacă un parfum e contrafăcut sau original

 

Exista chiar magazine de firmă care vând parfumuri de calitate îndoielnică, astfel că este mai bine să știi cum să deosebești un fals de un produs original. 

 

1.Verifică ambalajul

 

Parfumurile autentice au un înveliș din celofan care este destul de gros și pliat perfect. Înfășurarea în mod necorespunzător este un semn că parfumul e contrafăcut.

 

2. Cusături ireproșabile

 

În cazul în care ambalajul din plastic al cutiei de parfum este sigilat într-un mod neatractiv (cusătura are o lățime mai mare de 5 mm, este inegală sau are exces de lipici pe ea), atunci parfumul nu este autentic. Ambalajul de parfum original are întotdeauna cusături fără cusur.

 

3. Etichete și inscripții

 

Uita-te la cercul auriu. Săgeata îndreptată spre dreapta ar trebui să fie întotdeauna mai închisă decât săgeata care indică spre stânga.

 

4. Design

 

Privind prin rafturile magazinelor de parfumuri, putem vedea unele care apar tulburator de similare în aspect și miros cu unele dintre parfumurile consacrate. Acest truc simplu permite producătorilor de parfumuri să se protejeze de lege. Deci, nu uita să inspectezi cu atenție sticla de parfum înainte de a o achiziționa.

 

5. Culoarea parfumului

 

Mărcile de renume nu folosesc o mulțime de colorant în produsele lor, motiv pentru care culoarea parfumului autentic este de obicei mai ștearsă.

 

6. Capacul

 

Capacul unui parfum original ar trebui să fie perfect simetric (cu excepția cazului în care este proiectat altfel, în creația originală, desigur).

 

7. Seria

 

Numărul de serie de pe flacon trebuie să se potrivească cu numărul de pe partea de jos a casetei. 

 

Sursa: elacraciun.ro

Comentarii Facebook