Copiii din Cluj vor putea sa vanda sau sa schimbe jucarii la primul targ de jucarii, in cadrul Zilelor Clujului! Vezi programul

 

Organizatorii Zilelor Clujului au dezvaluit doar o parte dintre suprizele pregatite cu acest prilej. Mai exact, deocamdata, puteti afla doar programul zilei de duminica, 29 mai 2011, cea de-a treia zi a festivalului.

 

Printre surprize: un targ de jucarii pentru copii si un recital de poezie Florin Piersic.


Iata programul:


Ziua va incepe pe platoul Salii Sporturilor Horia Demian la ora 9.00, unde va demara competitia “Micul bicilist si siguranta lui", cu probe de poligon, demonstratii ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si un stand de prezentare al echipamentului Jandarmeriei.

 

In Padurea Vistea, intre orele 9:00 si 13:00 se deruleaza o competitie de orientare sportiva, iar in padurea Hoia in intervalul orar 10:00 - 12:00  va avea loc un concurs de Mountain Bike cross country.

                     

La sala de sport a Liceului Gheorghe Sincai intre orele 10:00 - 16:00 se desfasoara un campionat intre licee la minifotbal.                      

 

La Casa de cultura a studentilor, la ora 10:00, incepe Targul companiilor clujene „Discover Cluj brands” – eveniment organizat de Open Bridge Consortium.

 

La ora 11.00 in Piata Unirii va avea loc festivitatea de premiere a competitiei pentru liceeni „Arhitectii viitorului – Cluj-Napoca în anul 2020”.

 

Pe Bulevardul Eroilor între orele 11 si 14 va avea loc primul targ de jucarii al copiilor clujeni, manifestare in cadrul careia, toti copiii din oras isi pot aduce jucariile care „le-au ramas mici”, sau nu le mai trebuie si pe care le vor putea vinde sau schimba între ei. Evenimentul se numeste „aleea jucariilor” si se adreseaza tuturor copiilor, indiferent de varsta si preocupari. La final, jucariile ramase de care nu mai au nevoie vor putea fi colectate intr-un coº mare, spre a fi oferite în ziua de 1 iunie copiilor care nu au jucarii, ca un dar partea copiilor Clujului.



Tot în dimineaþa zilei de 29 mai, peste 200 de copii de gradinita vor face un mars al costumelor de primavara, in cadrul unui carnaval al florilor. Acompaniati de fanfara copiii vor porni din Piata Unirii, vor strabate pietonalul de pe bulevardul Eroilor si se vor opri la fantana muzicala din piata Avram Iancu.

 

29 mai va fi ziua finalei concursului de Treasure Hunting “Descoperã comorile din inima Transilvaniei”, oraganizat de Centrul de Informare Turistica din cadrul Primariei, care va începe cu o zi înainte. Concursul se desfasoarã prin zona centrala a Clujului, provocarea fiind de a descoperi, pe baza anumitor indicii oferite de organizatori, “comori” arhitecturale ale Clujului istoric. 

         

Programul zilei in locatia de pe str. Mihail Kogãlniceanu:

11:00 –  Ateliere de creatie interactive ale Liceului de Arte Plastice „Romulus Ladea”

12:00   - Recital Lucian Blaga cu actrita Elena Ivanca

            - Recital de poezie sustinut de poeti clujeni cu acompaniament muzical

            - Proiectii sub genericul „Pasii Poetului la Cluj” (Societatea Culturalã Lucian Blaga)

15:00  -  Eseu teatral Lucian Blaga oferit de Liceul de arte populare “Tudor Jarda”

 

Pe str. Potaissa, Fortaretei si Micu Klein de la

10:00 incepe Fest ONG Transilvania

             Ziua III - Sport, tineret, recreere

10:00 - Expozitia mestesugarilor clujeni 

 

Bastionul Croitorilor 11:00 – 22:00  Serbari medievale ziua a 3-a

  

Parcul I.L. Caragiale 10:30 – 18:00 Reconstituire Napoca antica. Daci, romani, gladiatori

                      

Cinematograf Florin Piersic Difuzarea unor filme documentare („British Documentary”) 12:00  Afgan Star 14:00  Rough Aunties

 

Piaþa Muzeului

16:00  Teatru „Cenusareasa” - Teatrul Puck

18:00  Trupa clujeana Maya – stilul acustic al timpurilor muzicale actuale (acustic, pop-rock)

19:00  Teatru 3 acte – Bang, Dr. J’s Magic Spray, Amanta. regizor: Lucian Tion

 

Piaþa Unirii

18:00  -  “Clujeni de talent” - Corurile Junior Vip si Transylvania Voces conduse de Anca Mona Marias
- Viva Vox pentru clujeni, orchestra si solistii Academiei de Muzica Gheorghe Dima. dirijor: Jozsef Horbath
- Gala Operelor Clujene - Corurile si  Orchestrele Operei Nationale Romane si a Operei    Maghiare. In program: Arii si coruri celebre din opere si operete

- Recital de poezie Florin Piersic.

 

 

Comentarii Facebook