Concert Patricia Kaas la Cluj, în 24 iunie

 

Patricia Kaas vine la Cluj-Napoca în 24 iunie și va susține un concert în memoria celebrei cântărețe Édith Piaf. Concertul este organizat de TIFF Events și este parte a turneului mondial al cântăreței.

 

Patricia Kaas, unul din cele mai mari nume ale muzicii franceze din toate timpurile, va aduce și în fața clujenilor cântece faimoase precum ”Milord”, ”Padam Padam” și ”Non, je ne regrette rien!”. Toate fac parte dintr-un album unic, prin care Patricia Kaas marchează împlinirea a 50 de ani de la moartea artistei care i-a marcat copilăria, Édith Piaf.

 

La Cluj, concertul va avea loc la Sala Sporturilor, în 24 iunie, ora 20:30, și promite să fie un spectacol complet, cu melodii celebre, un decor spectaculos care recreează atmosfera Parisului postbelic și proiecții video cu imagini inedite din viața artistei care a marcat cursul muzicii franceze în prima jumătate a secolului trecut.

 

Cluj-Napoca este un oraș care merită să găzduiască mult mai multe evenimente de calibru, fie că vorbim de festivaluri, concerte sau conferințe. Cu 12 ani în urmă, am organizat prima ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu credința că va putea deveni, în timp, un brand al Clujului. Astăzi, suntem la fel de convinși că le vom putea oferi clujenilor surprize plăcute și în restul anului, nu doar în timpul festivalului. Un concert Patricia Kaas este un eveniment extraordinar în sine, pentru că vorbim de un artist internațional de prim rang, dar anul acesta în particular este un prilej deosebit, pentru că show-ul ei este o reverență sublimă în fața unei alte mari voci: Édith Piaf”, declară Tudor Giurgiu, directorul TIFF.

 

Patricia Kaas va fi acompaniată pe scenă de trei instrumentiști: un violonist, un pianist și un DJ, pe care artista îl numește ”un adevărat dirijor de orchestră virtuală”. Spectatorii vor avea însă surpriza să o descopere pe Patricia Kaas și în ipostaze noi, în timpul unor momente inedite de actorie sau poezie.

 

Interpretez cântecele acestea în maniera mea, investind emoțiile și amintindu-mi de dramele mele. Mi le-am imaginat ca un omagiu pentru Édith Piaf, dar nu am dorit pur și simplu să reiau melodiile ei; am vrut ca aranjamentele muzicale să fie la înălțimea acestei mari artiste și a vieții ei”, a spus Patricia Kaas. Aranjamentele au fost realizate de compozitorul Abel Korzeniowski, nominalizat la Globul de Aur și unul din numele tot mai cunoscute în domeniul muzicii de film.

 

Înainte de a sosi la Cluj, concertul ”Kaas cântă Piaf” a fost prezentat până acum pe unele din cele mai mari scene ale lumii, inclusive Royal Albert Hall din Londra sau Carnegie Hall, New York. Turneul va continua până la finalul anului 2013 în alte mari orașe ale lumii.

Comentarii Facebook