Compozitorul muzicii din filmul Colombo, in juriu la Comedy Cluj


Compozitorul de muzica de film, Dennis Dreith, cel care a compus muzica filmului Colombo face parte din juriul celei de-a treia editii a Festivalului de Film de Comedie Comedy Cluj.

Din juriu mai fac parte muzicianul Dennis Dreith, criticul de film Rolf Rudiger Hamacher, profesorul de teatru, scenografie si
management artistic, Noel Witts, jurnalistul si criticul de film Roger Grosvold si actorul si comediantul sloven Matjaz Javšnik.

Dennis Dreith, profesor la Universitatea din California si un renumit compozitor de muzica de film, a compus mjzica pentru filme celebre precum The Punisher, Mobsters, The Shadow, Columbo, si a orchestrat si dirijat soundtrack-uri pentru filme ca Jurassic Parc, Home Alone, Addams Family si Heart and Souls.

Rolf Rudiger Hamacher, dupa terminarea studiilor la Köln in domeniul media, a continuat sa acumuleze experienta ca asistent de regie la teatru, dar si ca intern in departamentele de imagine si productie intr-o companie de film, sau voluntar in redactia unui cotidian. Din 1969 lucreaza in spatiul media european si este critic de film pentru ziare, reviste de specialitate, televiziune si radio in regiunea Koln. Din 1973 este profesor de cultura media la Universitatea de stiinte Aplicate din Koln si din 2007 profesor de istoria filmului la scoala Internationala de Film. Membru in boardul de conducere al Asociatiei Criticilor Germani de Film.
 
Noel Witts este fondatorul si primul director al departamentului de arte ale spectacolului din cadrul Universitatii De Montfort, Marea Britanie, care cuprindea primul curs de management artistic in regat. Profesor de teatru european si britanic contemporar, scenografie si management artistic, Witts a predat in tari ca Slovacia, Israel, Romania, Georgia, Azerbaijan si Armenia. Critic de teatru pentru BBC, textele lui acopera spectacole din intreaga lume.
 
Roger Grosvold locuieste in Oslo, Norvegia si are experienta ca jurnalist si critic de film, publicand in revista Film & Kino, pe postul de televiziune TV2 si statiile de radio NRK P2 si Radio Nova. Lucreaza ca manager de program pentru targul nordic de Film - New Nordic Films organizata in cadrul Festivalului de Film Norvegian din Haugensund.

Matjaz Javšnik este un cunoscut actor si comediant de origine slovena. Nascut in anul 1969 in Maribor, Slovenia, acesta a facut studiile in Ljubljana, specializandu-se in arta teatrala. Matjaz Javšnik a aparut in numeroase scurtmetraje s lungmetraje, precum si in seriale de televiziune. Printre acestea, se numara "On Our Own Vesna","Trafika" sau "The Last Supper; or How Two Madmen Made a Film", ultimul fiind totodata produs de Javšnik. in prezent, actorul realizeaza, la un post de radio sloven, show-ul numit "Zaj pa jaz vas vprasam" ("Acum te intreb pe tine").

Filmele din cadrul Festivalului Comedy Cluj vor concura in trei sectiuni: lungmetraje, scurtmetraje de comedie si productii de profil ale scolilor de film din intreaga lume.

Filmele vor rula in in sase locutii: cinematograful "Florin Piersic", cinematograful Victoria, cinematograful Arta, Casa Tranzit, Klausenburg Cafe si Art Cafe, intre 14- 23 octombrie.

Biletul la filme costa 9 lei, dar elevii, studentii si pensionarii vor plati  7 lei. La cele doua cafenele intrarea este gratuita, in limita locurilor disponibile.


Comentarii Facebook