Comedia ”Usturoi”, mai mulți spectatori decât The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj

 

Comedia de lung metraj ”Usturoi”, primul film independent produs în Transilvania, a depășit încasările block-buster-ului american The Revenant la cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, cel mai mare din țară.

 

Comedia clujeană a vândut peste 2600 de bilete, cu 300 mai mult față de filmul The Revenant, favorit la Oscar.

 

Filmul Usturoi va mai putea fi văzut în acest weekend (vineri, sâmbătă, duminică – 5-7 februarie) de la ora 23, la cinema Florin Piersic. 

 

”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”) este primul film independent produs exclusiv în Transilvania și primul film românesc care s-a lansat simultan în cinema și pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru românii din diaspora, în luna decembrie a anului 2015 (acesta va redeveni disponibil pe Vimeo din luna aprilie a acestui an). De asemenea, din coloana sa sonoră face parte și prima piesă Gypsy Rap din lume, cântată de ViLLy.

 

”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA. Filmul descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocența copilăriei, să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmul este o comedie care se adresează spectatorilor foarte tineri, adulților și seniorilor deopotrivă (clasificarea Centrului Național al Cinematografiei este de AG – Audiență Generală). Filmul, probabil cel mai ardelenesc film produs până acum, este construit în jurul unui concept nou pentru România și prezintă o perspectivă inedită asupra relațiilor inter-etnice din Transilvania. 

 

Despre ”Usturoi”:

 

Eremia (un copil rom) și Nicușor doresc să-și depășească condiţia lor limitată de copii săraci și fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj, unde vor descoperi ceva care le va schimba viața.

Comentarii Facebook