Comedia Potiche va deschide TIFF 2011

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania au anuntat ca filmul regizat de Francois Ozon va deschide editia a 10-a a TIFF.

 

Comedia a avut premiera mondiala in competitia Festivalului de la Venetia din 2010. "Actiunea se concentreaza in jurul lui Robert Pujol, seful tiranic al unei fabrici de umbrele pe care a mostenit-o de la socrul lui. Conditiile inumane de munca determina pe angajatii fabricii sa initieze o greva, in urma careia Robert este luat prizonier. Salvarea vine din partea sotiei acestuia, Suzanne, care apeleaza la ajutorul fostului ei iubit si actual primar al orasului, pentru a-l elibera pe ostatic si pentru a pune capat protestului. In cele din urma, Suzanne va prelua conducerea fabricii reusind sa redreseze o afacere falimentara, spre surprinderea sotului care nu e dispus sa renunte la statutul de director al fabricii", sustin organizatorii TIFF intr-un comunicat de presa.

 

Din distributia filmului lui Francois Ozon fac parte Catherine Deneuve, rasplatită cu Premiul pentru Intreaga Activitate la TIFF 2008, Gerard Depardieu si Fabrice Luchini.

 

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Transilvania va avea loc in perioada 3-12 iunie, la Cluj-Napoca, si intre 15 si 19 iunie, la Sibiu.

Comentarii Facebook