Clubul Alfa Romeo a organizat Alfafest 2016 în Maramureș - FOTO

 

Dupa 10 ani in care ”alfiștii” au cucerit, cu pasiunea lor pentru automobilul italian, unele dintre cele mai frumoase orase ale tarii ­ Sibiu, Brasov, Suceava, Sighisoara sau Tulcea ­ anul acesta, gazda a festivalului Alfa Fest 2016 a fost frumosul Maramures, sau, mai precis, Viseu de Sus.

 

Cea de­-a 11­ - a editie s­a desfasurat in perioada 17­20 iunie si a adunat posesori si pasionati de Alfa Romeo din toate colturile tarii, dar si oaspeti din strainatate.

Aproximativ 50 de reprezentante ale marcii, de la un Spider ce marca sfarsitul anilor '70 si pana la unele dintre cele mai recente modele Alfa Romeo, MiTo si Giulietta, au acceptat propunerea organizatorilor de a duce traditia mai departe.

 

Pentru ca vorbim de traditie, iar ”lemnul” si “apa” sunt doua cuvinte care definesc cel mai bine istoria si viata maramuresenilor, participantii au fost invitati la o calatorie in timp, atat de specifica locului.

 

 

Pentru o zi, alfistii si­au lasat masinile in parcare si au pornit la drum pe valea Vaserului, care traverseaza muntii Maramuresului in mijlocul unuia dintre cele mai frumoase si mai salbatice peisaje din Romania. O experienta frumoasa, cu batrana Mocanita, un tren cu aburi, ingust, construit dupa Primul Razboi Mondial, ce merge pe una dintre ultimele sine de cai ferate pentru locomotivele cu aburi inca activa din Europa.

 

Ziua de duminica, 19 iunie, a fost dedicata in totalitate frumoaselor exemplare italienesti. Dupa un superb drum cu serpentine ametitoare si peisaje aproape ireale, cele 50 de automobile au poposit in centrul orasului Baia Mare pentru a incanta privirile trecatorilor.

 

 

Cu peste 7000 de membri inregistrati pe forum si peste 8000 de subiecte discutate, AlfaClub Romania este, de mai bine de 11 ani, locul de intalnire al posesorilor si pasionatilor de Alfa Romeo din Romania. Dupa nenumarate intalniri saptamanale in mai toate orasele mari ale tarii, zeci de intalniri in locuri ce ar face orice pasionat de masini sa tresara, si dupa 11 evenimente AlfaFest, care au atras de­a lungul timpului pasionati ai marcii din Grecia, Bulgaria, Serbia, Croatia, Ungaria si Slovenia, Asociatia AlfaClub Romania nu mai este demult doar un club auto, ci si un promotor al turismului romanesc, in tara si strainatate.

 

Comentarii Facebook