CLIPUL ZILEI: Imagini SPECTACULOASE cu ”ploaia” de foc de pe Soare VIDEO


Agenția spațială NASA a postat pe canalul oficial de YouTube o filmare spectaculoasă cu explozia solară ce a avut loc în vara trecută.

În ziua de 19 iulie 2012, pe Soare a avut loc o erupţie ce a provocat o ejecţie puternică de particule încărcate electric producând un fenomen cunoscut sub numele de ploaie coronală.

Plasma fierbinte din coroana solară s-a răcit şi s-a condensat de-a lungul câmpurilor magnetice din regiune. Câmpurile magnetice sunt invizibile dar plasma încărcată electric este forţată să se deplaseze de-a lungul liniilor.

Erupţiile solare pot fi foarte diferite. Unele vin doar cu un flux de particule încărcate electric, altele cu ejecţii majore de materiale solare iar altele cu structuri mobile complexe asociate cu schimbări ale liniilor câmpului magnetic la nivelul coroanei solare, scrie Descoperă.ro.

Imaginile au fost capturate cu ajutorul unui instrument special al NASA, Solar Dynamics Observatory's Atmospheric Imaging Assembly (AIA), iar fiecărei secunde din clip îi corespund 6 minute în timp real.

 

 


Comentarii Facebook