Cinci alpinişti clujeni vor sa cucerească vârful Kilimanjaro. Află aici povestea lor VIDEO


Vasile Cipcigan, Pătraşcu Ciprian, Andone Octavian, Ovidiu Raţiu şi unul din sponsorii lor, pleacă în Africa, unde vor să cucerească vârful Kilimanjaro, aceasta fiind a patra etapă din proiectul "Şapte paşi spre acoperişul lumii".

Vasile Cipcigan, șeful Servicului Public Salvamont Cluj, împreună cu cei 4 temerari pornesc marți, 30 octombrie, spre Africa, pentru două săptămâni, unde speră ca, pe data de 7 noiembrie, să cucerească vârful Kilimanjaro.

"Am ales Kilimanjaro acum, pentru că financiar doar asta ne permitem, dar şi pentru a ne pregăti pentru ce urmează, adică celelalte trei etape din Oceania, Antarctica şi Everest în ultima fază. Bugetul este de 4000 de euro de persoană, din care 40-45% a fost acoperit de sponsori. Restul este din bugetul propriu" a declarat Vasile Cipcigan.

După primele trei vârfuri cucerite, Elbrus (Caucaz) în 2010, McKinley (Alaska) în 2011 şi Aconcagua (America de Sud) în februarie 2012, alpiniştii clujeni vor să atace vârful african de 5895 de metri.

"Va fi o experienţă nouă, un vârf nou, vom trece prin toate etapele climaterice şi de faună, iar după coborâre, vrem să mergem pentru patru zile într-un safari.", adaugă alpinistul clujean.

Consiliul Judeţean Cluj i-a sprijinit pe temerarii clujeni doar logistic, fără a le acorda vreun ajutor finaciar. Dar au primit în schimb, un steag cu Consiliul Judeţean Cluj, pe care să-l arboreze în Africa.

De când s-au întors de la ultima ascensiune, alpiniştii s-au antrenat în continu pentru următoarea etapă ce urmează.

"Am facut tot timpul pregatire fizică, chiar de la întoarcearea de pe Aconcagua. Am facut exerciţii pentru cardio, dar şi pentru rezistenţă fizică. Foarte multă alergare, mai ales pe scările de la Cetăţuie”, a mai declarat Vasile.

Cea mai mare problemă a echipei va fi vremea, care va varia de la 40 de grade până la ploaie şi zăpadă.

Pentru anul viitor, echipa speră să işi mărească numărul la 10 persoane, iar pentru anul 2014, este prevăzut în program, vârful Everest de 8848 de metri, cunoscut ca "acoperişul lumii".

Articol de Ovidiu Bursan






Comentarii Facebook