Cele mai bune 25 destinatii turistice in 2011! Un top realizat de milioane de turisti! Vezi unde e "obligatoriu" sa mergi!

Potrivit topului realizat de TripAdvisor, turistii au decis ca in 2011 cea mai grozava destinatie turistica din Europa pe care nu trebuie sa o ratezi daca nu ai fost pana acum este Paris-ul.


Iata asadar topul realizat de o parte din cele 45 de milioane de turisti care au declarat ca au incredere in sfaturile de vacanta date de TripAdvisor.


Locul 1 Paris, Franta

Oricine viziteaza pentru prima data Parisul are sigur o lista cu obiective turistice pe care trebuie neaparat sa la vada: Luvru, Notre Dame, Turnul Eiffel etc. Asigurati-va, insa, ca va lasati ceva timp si pentru a admira orasul cu bulevardele lui mari si, daca va permiti faceti si ceva cumparaturi. Nu exista firma celebra in lume care sa nu aiba un magazin in Paris!


 


Locul 2 Roma, Italia

Nu a fost numita degeaba Cetatea Eterna! In Roma poti sa bei apa de o fantana de pe strada alimentata de un apeduct antic. De asemenea, puteti vedea si acelasi profil la o statuie in Muzeul Capitolin, dar si la tipul care va  serveste cafeaua! Roma este un oras al contrastelor.

 

 

Locul 3 Londra, Marea Britanie

Sunt atat de multe de vazut si de facut in Londra, incat este usor sa va simtiti coplesiti. Obiective turistice foarte cunoscute ca Turnul Londrei si Buckingham Palace sunt sigur primele pe lista oricarui turist in Londra. Nu conteaza ce anume va place in general sa vizitati sau sa faceti intr-o vacanta. Londra va va satisface orice dorinta.

 

 

 

Locul 4 Barcelona, Spania


Mergeti pe Ramblas si descoperiti amestecul unic al culturii catalane, arhitectura specifica, viata de noapte si hoteluri trendy si pline de stil. Veti gasi in Bercelona cel mai bine conservat Cartier Gotic din Europa, precum si lucrari uimitoare facute de Gaudi. Sagrada Familia, considerata capodopera lui Gaudi va va opri respiratia.

 

 

Locul 5 Praga, Cehia


Praga este inca un oras grandios cu atractii istorice si culturale extraordinare. Daca veti vizita Praga, sigur nu veti regreta. Este cel mai ieftin oras din top de pana acum. Gasiti hoteluri la preturi mult mai mici decat in celelalte orase, si aveti ce vedea la fel de mult.

Nu ratati Old Town Hall si Ceasul Astronomic (Staromìstská radnice) si Podul Carol (Karluv mai)

 

 

 

Locul 6 Venetia (Italia)

 

 

Locul 7 St. Petersburg Rusia
Locul 8 Florenta, Italia
Locul 9 Edinburgh, United Kingdom
Locul 10 Istanbul, Turcia
Locul 11 Amsterdam, Olanda
Locul 12 Capri, Italia
Locul 13 Dublin, Irlanda
Locul 14 Berlin Germania
Locul 15 Dubrovnik, Croatia
Locul16 Oia, Grecia
Locul 17 Stockholm, Suedia
Locul 18 Bruges, Belgia
Locul 19 Amallfi, Italia
Locul 20 Viena, Austria
Locul 21 Cracovia, Polonia
Locul 22 Reykjavik, Islanda
Locul 23 Rothenburg ob der Tauber, Germany
Locul 24 Interlaken, Elvetia
Locul 25 Positano, Italia












Comentarii Facebook