Ce trupe cântă la Peninsula 2013. BILETELE s-au pus în vânzare

 

La Festivalul Peninsula 2013, care va avea loc la Cluj-Napoca, va fi invitată una dintre cele mai bune trupe din Marea Britanie, care va cânta în 18 iulie. 

 

Trupa Kaiser Chiefs va concerta la cea de a XI-a ediţie a Festivalului Peninsula. ”Trupa din Leeds, de al cărei nume se leagă o serie de hituri, – printre care şi piesa din 2007, Ruby, poate cea mai cunoscută pe plan internaţional – va cânta în prima zi a celui mai mare festival din România, care se va desfăşura între 18 şi 21 iulie 2013, în Cluj-Napoca. Melodiile trupei au fost inventate pentru a fi cântate pe stadioane şi la cele mai importante festivaluri din lume, în faţa a zeci de mii de fani, care cunosc pe de rost refrenurile. 

 

Solistul Ricky Wilson, în continuă mişcare, e unul din cei mai buni animatori ai industriei muzicale. Kaiser Chiefs şi-a lansat anul trecut albumul Best of, aşadar peninsularii pot conta pe un adevărat maraton de hituri”, precizează organizatorii.

 

De asemenea, cea mai cunoscută trupă de ska-punk a Europei va cânta din nou la Festivalul Peninsula. ”După un concert memorabil şi năucitor în 2010, bascii de la Ska-P revin la festivalul nostru, pentru a explica peninsularilor, prin intermediul pieselor îndrăgite de aceştia, ce nu funcţionează în lume. Crescuţi în cartierul muncitoresc al Madridului, nu şi-au pus niciodată lacăt la gură şi critică sistemul deja de aproape două decenii – şi pentru ca nici cei care nu cunosc limba să nu rămână nelămuriţi, îşi prezintă versurile costumaţi, pe scenă. Reţeta se pare că funcţionează, deoarece, pe lângă Spania, Ska-P sunt consideraţi cei mai cunoscuţi artişti ai genului, atât în Europa, cât şi în America Latină. În data de 20 iulie, Ska-p îşi aduc versurile critice şi ritmurile antrenante pe Scena Mare a Festivalului Peninsula!”, conform organizatorilor.

 

Pentru prima oară în România, la Peninsula va mixa unul din cei mai de seamă reprezentanţi ai genului liquid drum and bass din Marea Britanie, Utah Jazz. Luke Wilson a demonstrat cu trei albume (It`s a Jazz Thing, Vintage, Groove Therapy) că se numără printre puţinii DJ care pot crea o atmosferă unică de petrecere. Pentru a desăvârşi, pe 18 iulie, show-ul de la Peninsula, alchimistul funk-ului îl aduce pe amicul său Stamina MC.

 

Tot pentru prima oară poposeşte în România şi noua speranţă a electroswing-ului italian, trupa The Sweet Life Society. Cei doi producători, Gabriele Concas şi Matteo Marini, îşi vor prezenta creaţiile muzicale pe 19 iulie, cu un acompaniament ecletic format din scratching, chitară, trompetă, saxofon şi clarinet. Rezultatul, original şi bun pentru dans, poate fi experimentat doar la Peninsula!

 

Biletele pentru Festivalul Peninsula pot fi achiziţionate, începând de luni, 18 martie, pe site-urile eventim.ro, eventim.hu şi eventim.de, precum şi în reţeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcţie de opţiunea privind folosirea camping-ului şi a facilităţilor aferente. Până pe 14 iunie, preţul unui abonament, fără campare, este de 150 de lei, mai apoi, până pe 17 iulie, el costă 180 de lei, iar la faţa locului poate fi achiziţionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilităţile de campare costă 180 de lei (până pe 14 iunie), 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la faţa locului). Biletul de o zi costă 50 de lei până în data de 14 iunie, mai apoi 70 de lei până pe 17 iulie şi 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

 

Ediţia cu numărul 11 a Festivalului Peninsula se desfăşoară anul acesta în Valea Gârbăului, din Cluj-Napoca, la doi kilometri de staţia capăt de linie din cartierul Mănăştur, pe o suprafaţă de

11 hectare. Perioada de desfăşurare este 18-21 iulie 2013.

Comentarii Facebook