Ce studii are, de fapt, îndrăgita Vlăduța Lupău. Secretul ascuns al clujencei care a cucerit inimile ardelenilor: „Îmi pare rău pentru că eram dedicată”


Vlăduța Lupău este una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de la noi din țară, fiind foarte solicitată la evenimente. Cunoscută pentru succesul său în lumea muzicală, artista a păstrat însă un secret bine ascuns legat de educația sa. 

Se pare că clujeanca, admirată pentru melodiile sale captivante, și-a început cariera academică urmând facultatea de medicină veterinară.

„Am ales această facultate deoarece este tradiție de familie. Mama este medic veterinar, iar tata inginer zootehnist. Dar bineînţeles, şi pentru dragostea faţă de animale. 

Îmi place tare mult, motiv pentru care urmez studiile doctorale din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. 

A fost greu în ultimii ani de facultate. Efectiv eram pe drum şi la școală. Într-adevăr, aş minți să spun că nu am mai lipsit uneori de la facultate, dar întotdeauna am recuperat în avans sau după, toate laboratoarele pierdute. 

A fost greu din cauza oboselii, dar a fost fain! Iar azi, mă mândresc cu faptul că sunt medic veterinar”, a spus Vlăduţa Lupău.

Succesul în muzică a fost un factor hotărâtor în schimbarea de direcție a carierei sale. 

„Când am văzut că lumea mă cheamă, mă cheamă… am zis, băi, oamenii aceștia chiar mă iubesc! Și am zis: las deoparte medicina și văd eu dacă îi vine vremea… deși cred că nu-i vine. Lasă, că e mama medic veterinar, tata, fratele. E tradiție de familie. Tata are fermă, eu am câine. Da e câine de curte, nu am timp ca să îl iau cu mine în mașină sau poșetă, nu-i cazul”, declarase Vlăduța Lupău la o emisiune TV.

Familia artistei nu a fost inițial fericită: „Am rămas la doctorat, dar nu l-am terminat, pentru că nu am timp și cumva îmi pare rău. Îmi pare rău așa… pentru că eu eram dedicată medicinei, nu aveam în gând că o să ajung cu muzica mare, că o să mă cunoască lumea, deși îmi doream”, a spus Vlăduța Lupău.

Comentarii Facebook