Ce sfaturi a primit un IT-ist care vrea să se mute din Cluj la Oradea!: ”În Oradea, orice fată vorbește frumos cu tine”/Cel mai ”pont” oraș!


IT-ist clujean în căutarea casei ideale: De ce Oradea este în topul listei lui

Un IT-ist din Cluj care lucrează remote cere sfatul internauților dacă să se mute la Oradea. Tânărul a făcut și un document cu cele mai importante criterii pentru el atunci când locuiește într-un oraș în care a acordat note fiecăruia dintre aceste criterii. A ales 15 orașe, din care sașe l-au interesat în mod special: Cluj, Oradea, București, Craiova, Sibiu, Satu-Mare. Cel mai mare punctaj l-a obținut Oradea ( punctaj maxim 10 puncte), urmat de Sibiu- 9.33 și Cluj 9.24  acesta fiind și motivul pentru care  a și decis să întrebe internauții dacă să se mute sau nu la Oradea:
note date de clujenul it-ist care vrea sa se mute la Oradea.png

”Lucrez remote din Cluj în IT de 3 ani și mă bate gândul să mă mut la Oradea. Am vizitat Oradea de două ori până acum și-mi pare că oamenii de acolo sunt mai RELAXAȚI și mai prietenoși decât la Cluj. Iar acest lucru l-am constatat la toți orădenii cu care am intrat în contact. Voi ce parere aveti?” Este cineva care s-a mutat de la Cluj la Oradea și nu regretă?

Tânărul a vizitat Oradea de două ori și a fost impresionat de atmosfera relaxată și prietenoasă a locuitorilor. "Oamenii de acolo sunt mai relaxați și mai prietenoși decât la Cluj," a explicat el. Acest lucru l-a determinat să considere serios mutarea. A cerut opinia comunității online: "Voi ce părere aveți?"

Răspunsurile internauților au variat de la sfaturi practice până la comentarii ironice și haioase. Iată câteva dintre cele mai interesante și amuzante reacții:

Sfat pragmatic: Un utilizator a sugerat să închirieze un apartament pe termen scurt în Oradea pentru a testa viața acolo înainte de a lua o decizie definitivă: "Nu renunța la situația ta locativă din Cluj. Ia-ți o chirie pe termen scurt în Oradea și testează lucrurile."

Ironie și umor: Comentariile ironice nu au lipsit. Un utilizator a remarcat: "Nota femei atrăgătoare, uite așa rămâi singur",  în timp ce altul a adăugat: "American Psycho vibes."

Avertisment: Un utilizator a avertizat despre serviciile medicale: "Dacă tu crezi că medicii din Oradea sunt mai competenți decât cei din Cluj, you are in for a big surprise."

Un alt utilizator a subliniat importanța comunității locale și posibila izolare: "Într-un oraș nou, dacă nu-ți faci prieteni repede, poți să te simți foarte singur”, în timp ce altul a oferit o perspectivă generală: "Ca idee, orice oraș mai mic are efectul de care spui. Oamenii sunt mai prietenoși, mai puțin cu nasul pe sus. Dar au în același timp preocupări mai simple, oportunități mai puține și o viață mai liniștită în general".

Observație amuzantă: "Ia-ți un coș mare de picnic pentru toate plimbările în parc."

Sfat nonconformist: "Te sfătuiesc să încerci și varianta de a trăi într-un sat de lângă un oraș. E un alt vibe complet și poate fi exact ce cauți".

Rămâne de văzut dacă tânărul It-ist va face sau nu pasul de mutare, cert este, însă faptul că din cauza chiriilor mari și a aglomerației, tot mai mulți tineri iau în calcul mutarea la Oradea , mai ales cei care lucrează remote. 

Comentarii Facebook