Miercuri 24 Aprilie

Cât costă cea mai scumpă șampanie din lume. „Minunea spumantă” are o vechime de peste o sută de ani


În timp ce unii oameni se distrează și cu bani puțini, alții sunt dispuși să plătească sume impresionante pentru a se bucura de câteva momente de relaxare. Șampania a devenit în ultimele secole o băutură extrem de populară și gustată din plin, după ce a cunoscut o mare trecere la aristocrația europeană. Originea ei se află în Franța și în relieful specific unei zone viticole bogate. 

Călugării au observat că vinul pe care îl îmbuteliau pur și simplu pocnea pe neașteptate. În prezent, cunoscută sub mai multe denumiri, vis spumant, frizante, șampania este nelipsită de la petreceri și din fiecare casă ce așteaptă trecerea în Anul Nou, scrie Gândul.

Cea mai scumpă șampanie considerată în prezent este Heidsieck. O singură sticlă este vândută la prețul de 275.000 de dolari și are o vechime de peste o sută de ani. Cu banii pe care îi dai pe ea îți poți cumpăra o vilă de lux la noi în țară.

„Minunea spumantă” a fost livrată Imperiului Rus la începutul secolului XX și era destinată, în special, familiei regale. Una dintre navele de elită cu alcool de elită s-a prăbușit în Suedia, iar nava a fost torpilată în timpul Primul Război Mondial de către un submarin german.

În timpul atacurilor, sticlele cu șampanie au rămas intacte. Acestea au fost descoperite de scafandri în 1989 și, ulterior, studiate de specialiștii suedezi. În prezent, există 2000 de sticle rămase în lume și pot fi achiziționate numai în hotelurile de elită din Moscova, notează sursa citată. 

Comentarii Facebook