Duminica 4 Decembrie

Beraria Ursus din Piata Unirii se extinde si vine cu un concept nou: bere "autoservita" la dozatoarele contorizate (P)

 

BERARIA URSUS este un simbol al Clujului si totodata unul dintre putinele locuri ce fac o legatura certa intre trecutul si viitorul orasului.

Amplasata in "miezul centrului" istoric al Clujului, beraria este probabil cea mai veche din urbe si una dintre primele din tara.

Localul este situat intr-o cladire-monument istoric, construita in "Anul Domnului 1636", asa cum este inscriptionat superbul incadrament din piatra de la intrarea din sala cu barul. Din pacate, cladirea a fost lasata de izbeliste in perioada postrevolutionara.

Colaborarea dintre Ursus Breweries si grupul de localuri JANIS a permis renovarea completa a berariei, incepand cu primavara anul 2011, redand-o astfel orasului, intr-o varianta partiala in 4 iunie 2011, cu ocazia deschiderii TIFF -ului si in intregime in ziua mereu draga tuturor, 8 martie 2012.

Puntea dintre vremuri, Beraria Ursus, este evidentiata si de amenajarea ei "crescatoare" si omagiala, putem spune, de la stilul clasic al sfarsitului de secolului XIX - inceput de secol XX, din primele 5 sali, pana la o decoratiune vesela si viguroasa, plina de forta materialelor esentiale, asa cum e noua si marea sala 6 si cum isi doresc sa fie initiatorii ei, Ursus Breweries de la inceputuri si mai recent Grupul JANIS.

Exista de asemenea un detaliu decorativ spectaculos: picturile murale, ce pot fi vazute in prima sala si in spatele barului de bere, realizate la inceputul anilor '50 de catre primul rector al Academiei clujene de arte, Carol Zoltan si renovate (salvate) cu talent si sarguinta de catre muzeograful Pompei Grapini. Reprezentand breslele epocii (pe peretele din dreapta), respectiv nationalitatile conlocuitoare ale Transilvaniei, picturile din berarie constituie unul din cele mai puternice simboluri ale bucuriei de a fi ardelean, un ambient si un stimul perfect pentru a ciocni multe halbe de Ursus, acasa la Ursus.

BERARIA URSUS este un spatiu generos (are aproape 300 de mp pentru public si peste 200 de locuri), o atmosfera calda si prietenoasa, o muzica buna iar la capitolul noutati, o sala mare (circa 90 de locuri) de "MECIURI & BERE" (din 8 martie), amenajata inedit, eclectic, in care pe langa mancare si bere "autoservita" la dozatoarele contorizate, pot fi vizionate si meciurile importante, precum si o BUCATARIE curata (functionala din 15 martie), NON-STOP si o mancare gatita cu suflet, doar cu produse de baza certificate "BIO"!

Piata UNIRII 20,
program NON-STOP
tel. 0725 215961
www.janis.ro
Facebook Beraria Ursus

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook