Miliardarul Richard Branson coboara la "20.000 de leghe sub mari"

Miliardarul Richard Branson, proprietarul grupului Virgin, si-a prezentat ultima "bijuterie" a flotei sale de lux: un avion subacvatic, cu care va cobori in adancurile din marea Caraibilor.

Miliardarul excentric a declarat ca "este vorba de un submarin, dar seamana foarte bine cu un avion si poate face chiar si looping - uri subacvatice", a spus Branson.

Submarinul-avion costa 480.000 de euro si este botezat Virgin Necker Nymph, urmand ca pe 20 februarie sa fie folosit pentru prima data.

Branson a anuntat ca "jucaria" poate cobori la 40 de metri adancime, dar ca in viitor spera sa poata ajunge cu submarinul la 10.000 de metri adancime, in groapa Marianelor, din Oceanul Pacific.

"Bijuteria" va fi folosita in apele din jurul insulei Necker, detinuta de Branson. Potrivit "The Daily Mail", cei care vor sa foloseasca avionul-submarin trebuie sa plateasca 25.000 de dolari pe saptamana, dar si alti 88.000 de dolari, cat costa o croaziera cu catamaranul de lux Necker Belle, pe care se gaseste "avionul".

Proiectantii submarinului, Hawkes Ocean Technologies, l-au ajutat si pe James Cameron, regizorul filmului "Avatar" sa isi gaseasca inspiratia pentru realizarea mega-productiei. Cameron a inchiriat un submarin si a petrecut mai multe zile in adancuri pentru a se inspira din lumea subacvatica.

Avionul-submarin este confectionat din fibra de caron, are 4,6 metri lungime si trei latime. Are trei locuri, poate transporta un pilot si doi pasageri. Cockpitul "avionului" permite o priveliste panoramica de 360 de grade si este manevrat cu ajutorul unei manse.

Comentarii Facebook