Artistul Kovacs Lehel, expune miercuri de la ora 18.00, la Muzeul de Arta Cluj


Artistul Kovács Lehel, expune miercuri de la ora 18.00, la Muzeul de Arta Cluj. Expozitia sa poarta numele "Pasind in peisaj" si va fi deschisa in perioada 8 septembrie - 3 octombrie.

Expozitia artistului, "Pasind in peisaj", aduna tablouri pictate din anul 2005 si pana in prezent. "Lucrarile expuse trateaza teme artistice inrudite, semnificative pentru intreaga creatie a artistului, prin intermediul carora sunt provocate sau solutionate intr-o maniera personala nu numai cateva dintre limitele, ci si cateva dintre posibilitatile picturii realiste ale artei contemporane", anuntat organizatorii expozitiei, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, intr-un comunicat de presa.

Kovács Lehel a absolvit in anul 2000 Academia Maghiara de Arte Frumoase, unde a studiat pictura sub indrumarea lui Zoltán Tölg-Molnár. in perioada 2000"2009, artistul se remarca printr-o consistenta activitate internationala, deschizand numeroase expozitii personale si colective in diferite muzee, galerii si institutii publice din Budapesta, Roma, Szentendre, Strasbourg sau Viena.

Kovács Lehel face parte din asociatii artistice semnificative, cum sunt Asociatia Artistilor Contemporani din Élesd, Asociatia Culturala MAMÜ sau Asociatia Creatorilor de Arta Maghiari, obtinand numeroase distinctii, premii si burse.

Comentarii Facebook