Andra interzisă de CNA. Vezi ce videoclip nu o să mai fie difuzat la TV




Artista de origine clujeană Andra a primit o lovitură dură din partea Consiliului Național al Audiovizualului. Difuzarea videoclipului piesei ”Inevitabil va fi bine” a fost interzis de către CNA.

Motivul deciziei membrilor din comisia CNA a fost faptul că acesta conține plasare de produse, fără să fie menționat acest lucru.

Aceeași decizie au luat-o și în legătură cu videoclipul piesei ”Așa, și!” al trupei Vunk.

Membrii CNA au constatat că sesizările sunt întemeiate şi că în aceste cazuri a fost încălcat articolul 31, aliniatul 4, litera c şi alineatul 5 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Programele care conţin plasare de produse trebuie să îndeplinească cumulativ cel puţin următoarele condiţii: c) să nu scoată în evidenţă în mod exagerat produsele în cauză. (5) Programele în care sunt inserate plasări de produse trebuie să cuprindă informaţii clare privind existenţa acestora, fiind identificate corespunzător atât la început, cât şi la sfârşit, precum şi la reluarea după o pauză publicitară, astfel încât să se evite orice confuzie din partea telespectatorului", potrivit Mediafax.

Difuzarea acestora a fost interzisă pe posturile de televiziune din România, însă acestea pot fi difuzate din nou în cazul în care vor fi modificate astfel încât să respecte legislaţia audiovizualului, blurând mărcile produselor respective.

Comentarii Facebook