6 tratamente naturiste care îţi protejează părul de soare


Razele nocive ale soarelui afectează şi structura firului de păr. Şuviţele decolorate, vârfurile despicate şi părul lipsit de strălucire sunt numai câteva dintre efectele razelor UV asupra părului tău.

Descoperă ce remedii naturale îţi vin în ajutor şi previn deteriorarea părului pe timpul verii:

Aloe Vera

Gelul de aloe vera este o adevărată minune pentru piele. Hidratează intens şi ajută la vindecarea iritaţiilor sau a arsurilor solare. Şi pentru părul tău este benefic, oferindu-i acea peliculă hidratantă de care are nevoie fibra capilară pentru a-şi menţine supleţea. Pune într-un pulverizator gel de aloe vera diluat cu apă şi aplică pe păr de fiecare dată când mergi la plajă sau când vei sta mai mult la soare. Poţi adauga în acest balsam leave in realizat de tine şi conţinutul a câtorva capsule de vitamina E.


Uleiul de susan

Folosit de mii de ani în Asia pentru capacitatea sa de a întreţine frumuseţea, uleiul de susan este un protector natural extrem de puternic pentru păr. Îmbracă firul de păr într-o peliculă fină şi izolantă, care este de un real ajutor pentru zilele pe care le petreci în concediu, la mare. Aplică pe părul uscat şi lasă să acţioneze cel puţin zece minute, apoi spală-te pe cap. Uleiul dens ajută la alinierea cuticulelor care formează "armura" naturală a firului de păr. Astfel previi deteriorarea podoabei capilare în urma expunerii prelungite la soare.

Untul de cocos

Pe lângă mirosul absolut delicios, untul de cocos, care la temperatura camerei se transformă în ulei, este şi o armă demnă de luat în calcul pentru părul tău. Pune numai câteva picături în palmă, masează şi aplică pe păr, pe toată lungimea, aşa cum ai face dacă ai folosi ceara. Obţii mai multe rezultate benefice în acelaşi timp: îţi protejezi părul de razele solare nocive, netezeşti firele rebele şi îi oferi părului tău o strălucire de invidiat. Ai grijă să aplici puţin şi să distribui foarte bine, altfel părul tău va părea gras şi nespălat.

Comentarii Facebook