Miercuri 24 Aprilie

5 sfaturi pentru organizarea sertarului cu tacâmuri


Cine ar fi crezut că ceva atât de banal precum organizarea sertarului cu tacâmuri poate provoca atâta vâlvă? Majoritatea oamenilor sunt de acord că sertarul cu tacâmuri ar trebui aranjat după cum urmează (de la stânga la dreapta): cuțite mari, cuțite, furculițe, linguri și lingurițe în partea de jos. Lăsând la o parte preferințele organizatorice, un sertar de tacâmuri frumos organizat poate face o bucătărie mai eficientă.

1. Folosiți separatoare de sertare

Divide și cucerește! Divizoarele, precum un organizator de bucătărie proiectat în tăvile sertarelor pentru tacâmuri, sunt cea mai bună modalitate de a păstra obiectele separate în grupări logice, făcând totul ușor de reperat dintr-o privire. Folosiți inserții cu separatoare variabile, care sunt elegante și accesibile, și nu vor aluneca în interiorul sertarului. În funcție de stilul dulapurilor dumneavoastră, alegeți culori și finisaje care să se potrivească și o combinație de tăvițe individuale pentru a alcătui cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră.

2. Nu păstrați prea multe ustensile

Deseori moștenim mărunțișuri sau le acumulăm atunci când pierdem ceva și îl înlocuim, doar pentru a găsi mai târziu vechiul obiect. Experții vă sugerează să faceți o selecție a conținutului sertarului cu tacâmuri înainte de a-l rearanja, pentru a vedea exact cu ce lucrați. 

Sortați argintăria și ustensile de bucătărie în două grămezi. Cele care vă plac și pe care le folosiți în mod regulat (sau pe care vă vedeți folosindu-le în viitor) și cele pe care nu anticipați să le folosiți niciodată sau al căror aspect nu vă place pentru că nu se potrivește cu nimic altceva. Fiți brutali când vine vorba de vechiul „sertar cu vechituri". Bucătăria nu este locul potrivit pentru el - rezervați sertarele din bucătărie doar pentru articole de bucătărie.

3. Aranjați-le cum are sens

Cuțite, furculițe, linguri de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga? Mânerele în primul rând sau cu fața spre exterior? Acestea sunt întrebări care îl pot deruta chiar și pe cel mai hotărât organizator bucatarie

Nu există reguli stricte aici și depinde și de compartimentele din tava de tacâmuri. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor lucrează intuitiv de la stânga la dreapta. Dacă preferați să așezați totul așa cum ați aranja o masă, atunci dați-i drumul - furculițele în stânga, urmate de cuțite cu lamele orientate spre interior (sau spre stânga), urmate de linguri. Întotdeauna este logic ca mânerele să fie orientate spre exterior și să fie cele mai apropiate de dvs., astfel încât să fie cele de care vă apucați atunci când le scoateți.

4. Nu aruncați totul laolaltă

Sertarul cu ustensile din bucatarie poate deveni rapid prea aglomerat și dezordonat cu toate formele ciudate, cum ar fi lingurile de lemn, așa că este foarte util să aveți un organizator de bucătărie cu separatoare.

Din nou, țineți toate mânerele orientate spre dvs. și grupați laolaltă articolele asemănătoare - de exemplu, grupați ustensilele de copt separat de ustensilele de gătit de zi cu zi. Cuțitele ascuțite ale bucătarului sunt cel mai bine depozitate într-un bloc de cuțite pentru a evita orice accident sau pentru a face lamele să fie tocite.

5. Aveți grijă ca articolele mari să nu ocupe tot spațiul

Încercați să grupați articolele asemănătoare acolo unde are sens. De exemplu, peria de grătar și răzuitorul de grătar. Prosoapele de ceai ar trebui să aibă propriul lor sertar dedicat și, de asemenea, este bine să aveți un sertar separat pentru folia de aluminiu, folia de plastic și hârtia de copt.

Și mai multe trucuri pentru a vă organiza sertarul de tacâmuri

Majoritatea dintre noi avem sertarele de bucătărie dezordonate, care fac mai dificilă deschiderea sertarului și localizarea cu ușurință a lucrurilor. Atunci când folosiți un organizator de bucătărie pentru a vă aranja tacâmurile, devine mai rapid pentru dvs. să găsiți articolul dorit, în loc să pierdeți timp triind furculițele și lingurile dezordonate.

Un organizator pentru tacâmuri este cel mai simplu mijloc de a păstra toate lingurile, furculițele și cuțitele etc., separate, sortate și gata de a fi luate atunci când puneți masa. Unele tăvi organizatoare sunt mai bune pentru a acomoda diferitele dvs. tipuri de articole de tacâmuri. Așadar, trebuie să le aveți în vedere pe toate înainte de a cumpăra una.

Există tacâmuri și veselă de zi cu zi care sunt folosite zi de zi. Apoi, există lucruri pentru ocazii speciale care sunt păstrate doar pentru cinele de familie, zilele de naștere, sărbători și celebrări. Dar nu este absolut deloc necesar să vă supraîncărcați sertarul cu tacâmuri. Luați un al doilea organizator pentru tacâmurile pentru ocazii speciale.

Cea mai bună soluție pentru a vă gestiona și a vă organiza sertarul cu tacâmuri este folosirea tăvilor extensibile. Atunci când nu sunt expandate, aceste tăvițe au suficient spațiu pentru a găzdui tacâmurile de tacâmuri de utilizare de bază. Acestea vin adesea cu două compartimente pe fiecare parte pentru sertare mai mari și colecții mai mari.

Nu sunteți o persoană care preferă tăvile? Unele persoane tind să evite tăvile pentru a-și organiza tacâmurile, deoarece ocupă spațiu și nu sunt fezabile pentru sertarele mai mici. Inserțiile tăiate pe măsură sunt o alternativă potrivită la tăvițe, deoarece nu au margini exterioare și folosesc puțin mai puțin spațiu în sertar.

Comentarii Facebook