"Avatar" a avut in weekend - ul de Craciun incasari de 75 de milioane de dolari, numai in SUA

La mai putin de o luna de la lansare, mega-productia "Avatar" are incasari totale de 213 milioane de dolari numai in Statele Unite ale Americii, informeaza site - ul IMDB..

Incasarile sunt cele mai mari din istoria industriei de film de peste Ocean. Pelicula, care a costat aproximativ 500 de milioane de dolari, este de altfel si cel mai scump din istoria cinematografiei americane.

"Avatar" a fost urmat la mustata de noul film regizat de Guy Ritchie, "Sherlock Holmes", avandu-i ca protagonisti pe Robert Downey Jr. si Jude Law. Pelicula a avut incasari de 62 de milioane de dolari in cinematografe, la inagurarea oficiala.

Pe locul al treilea a fost comedia "Avlin and the Chipmuks: The Squeakquel", care a strans din bilete incredibila suma de 49 de milioane de dolari, iar potrivit site - ului IMDB a strans in total de la lansare 75,6 milioane de dolari.

In total, incasarile facute de industria cinematografica de peste Ocean, de Craciun, au atins cifra de 275 de milioane de dolari, cu 10 milioane mai mult decat weekend - ul 18 - 20 iulie 2008, considerat pana acum cel mai "productiv" din istorie. Atunci au fost premierele filmelor "The Dark Knight", "Mama Mia" si a comediei cu supereroi "Hancock", si cinematografele din SUA au incasat 260 de milioane de dolari din vanzarea biletelor.

Comentarii Facebook