Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Momentul în care un tanc rusesc din Al Doilea Război Mondial cade de pe platforma de tractare: „N-a vrut să fie trimis în Ucraina”


Mai multe imagini care s-au viralizat pe rețelele de socializare readuc în discuție problemele cu care se confruntă armata rusă în r[zboiul din Ucraina.

Într-un scurt clip, un tanc rusesc T-34 din perioada celui de-al Doilea Război Mondial urcă pe o platformă de tractare pentru a fi transportat către o destinație neprecizată. La un moment dat, tancul deviază ușor, dar suficient pentru a depăși marginea platformei.

Imensul vehicul blindat cade în lateral, în stânga cadrului și se răstoarnă, oprindu-se pe turelă. Imaginile nu sunt datate iar locul filmării nu este menționat, însă ironiile internauților abundă.

Face pe mortul pentru a nu fi trimis în Ucraina”, este mesajul de pe contul @DarthPutinKGB, care redistribuie clipul.

Alte comentarii, în aceeași notă, suspectează că bătrânul tanc a preferat să fie îngropat cu demnitate în pământul patriei-mamă în loc să ajungă o ruină ruginită în Ucraina sau că tanchistul a consumat prea multă vodcă.

Dincolo de ironii, analiștii militari occidentali au sesizat că Moscova scoate tot mai frecvent din depozite armament vechi, lipsit de precizie, în condițiile în care muniția modernă se epuizează rapid, după mai bine de patru luni de război, potrivit Antena3. 


Comentarii Facebook