TIFF 2022: Street food cu mâncare tradiţională ucraineană, gătită de Chef Adi Hădean


La Cluj continuă Festivalul Internațional de Film Transilvania. Sunt proiecții peste tot prin oraș astăzi dar și pe parcursul întregii săptămâni. Și mai sunt și lucruri nemaivăzute până acum acolo. Sunt multe evenimente dedicate Ucrainei iar asta se vede în mai multe moduri. 

În centrul Clujului, pe strada Potaisa, s-a pregătit ceva inedit și gustos. Este vorba  despre un street food unde se gătește mâncare tradițională din Ucraina. Anul acesta țara vecină are o secțiune specială în cadrul TIFF, iar de luni, 20 iunie, clujenii au posibilitatea să încerce chiar și mâncare tradițională ucraineană. Chef Adi Hădean gătește zilnic împreună cu mai mulți bucătari din Ucraina ajunși la Cluj. Mai apoi, preparatele sunt vândute, iar banii vor ajunge la o asociație care asigură mese calde refugiaților din Ucraina ajunși la noi în țară. 

Luni, 20 iunie, o cunoscuta artistă din Ucraina, a susținut un concert la Muzeul de Artă, iar mai apoi a avut loc un cine-cooncert cu proiecția filmului „Bestia”, un film polonez. 

Zilele care urmează vor fi pline de producții care mai de care mai inedite, secțiunea de film ucrainean fiind printre cele mai cutate din cadrul festivalului.

Comentarii Facebook