Marti 3 August

Spectatorii pot ajuta artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca să treacă peste provocările pandemiei de COVID-19


Opera Națională Română din Cluj-Napoca se bucură de un adevărat succes, în ciuda cortinei coborâte ultima dată acum un an, oferind oamenilor spectacole în mediul online. Aceste spectacole sunt susținute fără public, dar au atras milioane de vizualizări de pretutindeni din lume.

Cu toate acestea, succesul spectacolelor nu „ține de foame”, astfel că în ciuda muncii depuse, artiștii nu sunt răsplătiți îndeajuns. Provocările impuse de pandemia de COVID-19 sunt resimțite în toate domeniile, mai ales în cele ale spectacolelor și HORECA.

Astfel, Opera Națională Română vine în sprijinul artiștilor, oferind iubitorilor de spectacole șansa de a-i susține.

La un an de la coborârea cortinei și suspendarea evenimentelor oferite cu sala plină, Opera Națională Română din Cluj-Napoca își continuă misiunea împărtășirii artei lirice dincolo de distanțele fizice ale pandemiei COVID-19, prin transmisiuni online bisăptămânale. Provocările resimțite de domeniul artistic în acest interval dificil sunt, însă, inevitabile. Iar susținerea publicului este binevenită și posibilă prin recenta lansare a unor Bilete onorifice”, transmis reprezentanții Operei Naționale.

Spectacole în fiecare seară de vineri și duminică, online

Determinat să rămână aproape de publicul său, teatrul liric clujean oferă săptămânal motive digitale de bucurie: în fiecare seară de vineri – prin noi recitaluri, concerte și spectacole coregrafice filmate și transmise în premieră, susținute fără public și cu respectarea tuturor normelor de siguranță aflate în vigoare; și în serile de duminică – care ne invită să revedem cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu, evenimente speciale și producții de rezonanță internațională – pe site-ul oficial www.operacluj.ro.  Cele peste 100 de reprezentanții virtuale oferite până în acest moment au atras milioane de vizualizări și numeroase mesaje emoționante sosite de pretutindeni din lume.

Spectacolele vor continua să fie gratuite

Oamenii care doresc în continuare să se bucure de spectacole, însă, poate nu-și permit să cumpere biletele, trebuie să știe că spectacolele online oferite de artiști vor fi în continuare gratuite, iar achiziționarea biletelor cu scopul susținerii artiștilor este absolut opțională:

„Toate aceste transmisiuni vor continua să fie oferite gratuit, însă provocările resimțite de prelungirea pandemiei și imposibilitatea reluării spectacolelor cu public afectează instituția lirică. Astfel, spectatorii care doresc să acorde un sprijin suplimentar Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, o pot face cu ocazia fiecărei transmisii, prin achiziționarea unui Bilet Onorific. Având zece categorii personalizate atractiv cu titluri celebre din repertoriul liric și coregrafic, biletele onorifice au prețuri ce variază între 10 și 200 de lei, și pot fi achiziționate atât online, cât și din Agenția de bilete a Operei.

Afis2.jpg


Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook