Expoziție dedicată persoanelor cu dizabilități, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj


Consiliul Județean Cluj, prin Direcția Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.), Complex de Servicii Sociale Comunitare Pentru Copii și Adulţi Cluj, lansează o iniţiativă de îmbunătăţire a serviciilor sociale pentru a veni în sprijinul formării abilităților adaptative, necesare unei vieţi independente și în vederea includerii persoanelor cu cerințe speciale în comunitate.

Expoziție de arte vizuale la Biblioteca Județeană Cluj

Astfel, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, în data de 3 decembrie a.c., începând cu ora 12:00, toți cei interesați sunt invitați la o expoziție de arte vizuale și un program de prezentare a activităților de educație/art-terapie, terapie ocupațională și ludică, organizată de artiștii vizuali pedagogi art-terapeuți voluntari, care expun împreună cu beneficiarii lor pentru a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. 

Artiștii, în activitățile lor, au colaborat și cu alți specialiști în sănătate mintală, terapeuții din centru formând echipe pluri și interdisciplinare în beneficiul copiilor. 

263680792_208444761478299_6534017689352770216_n.jpg

Expoziția - Arta ca șansă pentru comunitate

Pregătirea inserției socio-profesionale a minorilor CES pentru vârsta adultă -  va avea loc la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj  și va putea fi vizitată în perioada 3 decembrie 2021 – 10 ianuarie 2022, între orele 09:00-20:00. Totodată, aceasta este parte a proiectului Centru de art-terapie, terapie ocupațională și ludică, inițiat de consilieri județeni și specialiști de la Consiliul Județean.

Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârste cuprinse între 5-10 ani, lucrându-se în conformitate cu înclinaţiile, aptitudinile, preferinţele şi capacităţile somato-psihice ale fiecăruia. Beneficiarii au învăţat, împreună cu artiștii, să se cunoască (prin mimică, gestică, culoare, gest grafic, motricitate, exuberanţă, negativism sau agitaţie), exprimând emoţii, gânduri, sentimente, frustrări sau aspiraţii.

Comentarii Facebook