Sambata 26 Octombrie

Clujul, transformat într-un teatru urban! Balcoanele instituțiilor clujene devin scene de concert, iar Piața Unirii găzduiește reprezentații celebre


Clujul se transformă într-un mare teatru urban la sfârșitul lunii iunie.

Astfel, balcoanele instituțiilor emblematice clujene vor deveni scene de concert, în parcuri va răsuna muzica iar Piața Unirii va găzdui reprezentații inedite de teatru, cu ocazia Opera Aperta, festival organizat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca în perioada 25-30 iunie. Evenimentul este la a 8-a ediție și dorește să le aducă spectatorilor opera și artiștii mai aproape într-un mediu inedit.

Toate spectacolele și evenimentele găzduite de locațiile ı̂n aer liber (Piața Unirii, Iulius Parc, Opera Lounge) sunt cu acces gratuit.

Astfel, clujenii se vor putea bucura, marți, 25 iunie, de 2 ore de fragmente din Madama Butterfly, Boema sau Turandot, în interpretarea Muzicii militare a Diviziei a IV-a Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, care vor răsuna din balcoanele Muzeului de Artă, Primăriei Vechi și Casei de Cultură a Studenților, în 3 mini-concerte. 

Miercuri 26 iunie, în Iulius Parc va avea loc concertul de jazz și world music susținut de The Preda’s (Olanda). The Phenomenon este o călătorie sonoră pe meridiane diferite, de la cajon și nai, la vioară și pian.

Joi și vineri, de la 20:30, scena din Piața Unirii va fi împărțită de cele două instituții de operă clujene, Opera Maghiară de Stat și Opera Națională Română, cu două dintre cele mai răsunătoare spectacole din repertoriul clasic, Trubadurul și Tosca. În aceste două zile are loc și premiera mondială aspectacolului Barcelona Flamenco Ballet la Opera Națională Cluj.

Ultimele două zile de festival vor fi marcate cu concerte fantastice ale unor muzicieni străini precum acordeonistul italian Giancarlo Palena și muzicianul grec Dimitris Soukaras dar și pianistul polonez Stanisław Łopuszyński dar și un recital la Opera Lounge și piese de teatru. 

În ultima zi de festival, în 30 iunie, de la ora 20:30, clujenii se vor putea bucura pe scena din Piața Unirii de Romeo și Julieta, baletul lui Serghei Prokofiev, inspirat din temele tragediei lui William Shakespeare, unul dintre spectacolele vedetă ale Operei clujene. 

Program Opera Aperta 2024.jpeg

Comentarii Facebook