Duminica 28 Aprilie

Artista Vera Dan expune la Galeriile Radio Cluj - FOTO


Apreciata pictoriță clujeană Vera Dan expune în perioada 30 ianuarie - 14 februarie la Galeriile Radio Cluj. Expoziția de pictură este intitulată “Felii de viață”.

Vera Dan a început să picteze la vârsta de 11 ani. A urmat Liceul de Arte Vizuale Romulus Ladea și a absolvit cu “Magna cum Laude” Universitatea de Artă şi Design “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, având prilejul să lucreze cu maeștrii Aurel și Maria Ciupe, Cseh Gusztáv, Ioan Rusu și Toth Ileana.

A avut numeroase participări la expoziții individuale și de grup în Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Baia Mare și București, iar lucrări ale artistei se regăsesc în colecții private din țară și din străinătate.

Pictează orice suprafață o inspiră, uși din lemn sau diferite obiecte vechi din casă, nu doar obișnuitele pânze. S-a făcut cunoscută și ca inovator în tehnica picturală obținând un brevet înregistrat la OSIM: “Pictura pe pănuși de porumb”.

Expoziția “Felii de viață” va avea parte de o inaugurare potrivită stilului inovativ al artistei, în cadrul spectacolului “Duetul generațiilor”, când publicul o va putea urmări pe Vera Dan în fața șevaletului, pictând pe scena Radio Cluj inspirată de acordurile muzicale ale artiștilor invitați.

Vernisajul va avea loc în 30 ianuarie, la ora 18.30.

Sursa: Radio Cluj

Comentarii Facebook