Miercuri 24 Aprilie

Actorul Teodor Corban, s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani: „Drum lin către stele, Teodor Corban! Îți simțim deja lipsa”


Actorul Teodor Corban, cunoscut pentru rolul principal din filmul „Aferim”, dar și din alte numeroase roluri în teatru și film, s-a stins din viață în dimineața zilei de marți, 17 ianuarie.

Teodor Corban s-a stins la vârsta de 65 de ani. Anunţul decesului a fost făcut de teatrologul Oltiţa Cîntic, pe Facebook. 

S-a stins Teodor Corban. Actorul. Cel pe care-l ştie toată lumea din 'Aferim', unde juca rolul principal, zapciul Costandin. Un film în care a strălucit în toată splendoarea lui interpretativă. O producţie laureată cu Ursul de Aur la Berlin şi cu o grămadă de Premii Gopo, unul dintre ele chiar pentru prestaţia lui Teo, cum i se adresau apropiaţii. (...)  Drum lin către stele, Teodor Corban! Îți simțim deja lipsa”, a transmis teatrologul. 

Marele actor român, Teodor Corban 

Teodor Corban, renumit pentru rolurile din filme precum „Aferim”, „După dealuri”, „Poziţia copilului” sau „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, s-a născut la 28 aprilie 1957, la Iaşi, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică în 1985, la clasa prof. Dem Rădulescu – Dragoş Galgoţiu. A fost actor al Teatrului „V. I. Popa” din Bârlad, a jucat la Teatrul Dramatic din Constanţa, iar din 1989 a fost angajat al Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri” Iaşi.


Comentarii Facebook