Zona Cipariu înainte de sistematizare. Oare din ce an e fotografia? - FOTO


Zona Cipariu înainte de sistematizrea traficului și apariția Pieței era un conglomerat de case, care au fost demolate alături de autogara de acolo. 

Autogara a fost inițial pe strada Budai Nagy Antal, vis a vis de Liceul de nevăzători, apoi s a mutat parțial, pentru câțiva ani, în P-ta Cipariu . Acum o parte a autogării este in spatele Gării, iar autobuzele în tranzit opresc pe unde pot. Când vom avea și noi o “Gara rutiera” civilizata?”, se întreabă un clujean pe grupul Amintiri din Vechiul Cluj. 

Piața Cipariu arăta acum 50 - 60 de ani total diferit față de ceea ce știm în ziua de azi. Reperele existente și azi sunt Bastionul Croitorilor și Casa Învățătorului (Clădirea Roșie), în rest aproape totul s-a schimbat.

”În plan apropiat, Bastionul Croitorilor, în stânga, Casa Învățătorului, și… Țigănia cu Piața Cipariu, Calea Turzii în sus, și strada Strugurilor. Offf ce copilărie minunată. Pe dambul de pe strada Strugurilor am luat parte la filmările pentru filmul Pistruiatul”, a relatat un clujean.

În fotografie vede un pâlc de case pe locul unde acum este parkingul din Cipariu și catedrala greco-catolică, ce se află în construcție de 20 de ani. Mai departe, continuă casele spre Gheorgheni, care au dispărut în anii 80 pentru a face loc blocurilor. 

406233146_910603100663699_1464562618366114073_n.jpg

Comentarii Facebook