Cabana Făget-Pădure, o clădire emblematică a Clujului, de care se leagă multe amintiri ale clujenilor, devenită acum clădire ”fantomă”


Intitulată în vremurile sale de glorie ‘cabana nouă’, fotografiile vechi au reușit să stârnească valuri de amintiri și interes pentru soarta fostei cabane din pădurea de la Făget.

În urmă cu o săptămână au apărut fotografii nemaivăzute din timpul filmării unui film de dramă românesc din 1971, intitulat ‘Decolarea’. Filmul care i-a adus pe actorii vremii,  Liviu Ciulei, Emil Hossu și Monica Ghiuță la Cluj-Napoca a inclus o scenă în care actorii au vizitat Cabana Făget-Pădure.

Decolarea.jpg

Imagine de pe platoul filmului ‘Decolarea’ / FOTO: Cineclic

Se organizau evenimente de 300-400 de persoane

Clujenii relatează cum prin anii ‘70, cabana care pe atunci se numea Cabana Făget-Pădure, și care se afla în vârful dealului din pădure spre drumul către Ciurila, în dreptul campingului, reușea să găzduiască nunți de 300, chiar și 400 de persoane, în care se petrecea de noaptea până dimineața:  „Am lucrat foarte mult în această locație, mai ales la sfârșitul săptămânilor, când erau organizate sus la etaj nunți de 300 și de 400 de persoane care s-au ținut toată noaptea, până dimineața” - relatează un clujean care a lucrat în 1978 la renumita cabană. 

credit Claudia Marinela Moholea.jpg

FOTO: Amintiri din Vechiul Cluj / Claudia Marinela Moholea

Scara care ducea către deosebita terasă de pe acoperișul cabanei este vizibilă în poze ale vremii, dar și în vederile vechi.

vedere.jpg

FOTO: allnumis/ Viorel Mitroescu

Locația vechii clădiri pare a fi în spatele resortului de lux, Wonderland, după cum explică un clujean: „A fost a MApN o vreme. Nu se mai vede de Wonderland. Sau se vede din Wonderland…”.

locatie.png

Comentarii Facebook