Autobuzul 10, la urcare pe Calea Turzii. Așa se circula înainte de 1989 - FOTO


O imagine, pe care cei trecuți de 50 de ani nu pot să nu și-a amintească, este cea a autobuzelor arhipline dinainte de 1989.

În Cluj-Napoca nu era linie care să nu fie supraaglomerată la anumite ore, cel puțin.

Linia 10, care urca în Zorilor era una dintre acestea. Fotografia prezentată a fost surprinsă pe Calea Turzii, undeva înainte de 1980.

Clujenii care au văzut fotografia și-au adus aminte de experiențele trăite:

”Cine nu-și amintește ? Era cumplit vara din cauza mirosului de tot felul . Auzeai des în autobuz întrebarea taxatoarei ”Cine nu are bilet în fund”.

”Am circulat mult cu linia 10, în aceste condiții. Stației i se spunea a ”Optimiștilor” pentru că se întâmpla des ca autobuzele să nici nu mai oprească deoarece erau deja super încărcate. Așa că era un noroc și locul pe scară... Totuși rămâne o amintire plăcută a tinereții”.

Stația ”Optimiștilor, era vis-a-vis de Teatrul Național.

”Nu mi-e dor de acele vremuri, dar..dar atunci toți aveam un loc de muncă (erau arhipline autobuzele) și un acoperiș deasupra capului (plătit în rate) Acum???”. 

”Este o amintire destul de neplăcută, mai ales că situația era aceeași zi de zi. Sigur că atunci fiind tineri acceptam ușor astfel de situații și acum chiar și asta nu se pare frumos, dar dacă acum am fi puși în situația asta am fi revoltați. Dar a fost tinerețea noastră și evident o privim cu multă nostalgie”, a mai comentat un clujean pe grupul Amintiri din Vechiul Cluj.

201503934_4670663879615093_7142385761069422927_n.jpg

Comentarii Facebook