Duminica 28 Aprilie

Amintiri din Cluj! Clujenii mergeau în pădure ca să vadă meciurile de la Mondialul din 86 - FOTO


Clujenii au fost și sunt mari iubitori de fotbal, iar acest lucru s-a văzut cel mai bine pe vremea comunismului, când nu se transmiteau meciuri internaționale la TVR.

Fire inventivă, clujeanul s-a descurcat tot timpul. Oamenii se adunau cu miile în pădurile de lângă cartierul Mănăștur, iar acolo vedea meciurile la bateria mașinii, pe televizoare sport mici. 

Deasupra Manasturului, între păduri, mergeam sa vedem meciurile la CE din 88 sau Mondialul din 86, din Mexic. Noaptea.mergea lumea-n pădure să vadă fotbal. Mai multă lume cât pe stadionu CFR, mii de oameni.

Prindeam ungurii. Priveam la TV color mici, la bateria masinii.sau Sport, alb-negru. TV-ul era pus cam pe la 2 m înălțime într-un copac. În jurul fiecărui TV erau aproximativ 150 de privitori. Unii, ca sa vadă mai bine se cățărau în copaci, pe crăci. Cu jumătatea de votcă după ei. Amețeau de bautura si buf! Cădeau jos din pom. Distracție maximă!”, a rememorat un clujean, aventurile dinainte de 89.

După Revoluție au urmat marile bucurii oferite de echipa Națională, condusă de Gică Hagi, la mai multe campionate mondiale. Din păcate, visul frumos început atunci a apus, iar acum Naționala de fotbal este o umbră a fotbalului românesc de acum 40 - 50 de ani. 

Comentarii Facebook