Miercuri 24 Aprilie

Acţiune de colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE), la Cluj

 

Cea de-a 6-a acţiune de colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE) din acest an, are loc sâmbătă, 29 septembrie şi este organizată de Primăria Municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu companiile de salubritate.

Pentru buna desfăşurare a campaniei, clienţii Rosal trebuie să aducă  deşeurile electice la punctul de colectare puse la dispoziţia acestora:


- Cartier Mănăştur - str. Bucium - zona garaj RATUC
- Centru - zona Sala Sporturilor
- Cartier Grigorescu - str. Tăietura Turcului;
- Cartier Gruia - str. Cetăţii - parcare
- Cartierul - intersecţia străzilor Gheorghe Dima şi Pasteur

La data anunţată aceste puncte vor fi supravegheate de un angajat al societăţii în intervalul orar 0800- 1400, iar populaţia va avea posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate.
Pentru prevenirea distrugerii aparatelor depozitate lângă recipenţii special amenajaţi, clienţii Rosal sunt rugaţi să anunţe intenţia de a se debarasa de aceste tipuri de deşeuri chiar şi în afara acestor acţiuni anunţate de primărie, la tel. 0264-987 (gratuit din reţeaua Romtelecom); Rosal va deschide punctul cel mai apropiat pentru depozitarea temporară a acestora. Astfel, clienţii Rosal sunt rugaţi să nu abandoneze DEEE lângă recipienţi fără a-şi anunţa intenţia.

Colectarea selectivă a acestor deşeuri este importantă din punctul de vedere al periculozităţii substanţelor conţinute de acestea, care în contact cu solul şi apa pot provoca poluarea elementelor mediului. De exemplu, un televizor ieşit din uz, ajuns pe sol, poluează o suprafaţă de 50 m2 timp de 30 de ani.
Mai mult decât atât, anumite materiale conţinute de aceste deşeuri cum sunt metalele rare, materiale plastice, se pot recicla, economisindu-se astfel resursele naturale.

Comentarii Facebook