6 sfaturi utile pentru o memorie mai bună. Află AICI ce trebuie să faci

Dacă ai probleme să reții anumite nume, sau îți scapă anumite lucruri, nu trebuie să te plâgi că nu ai o memorie bună. Iată câteva sfaturi pentru a-ți îmbunătății memoria.

Mănâncă ciocolată neagră


Ciocolata activează anumite sisteme din creier care pompeaza dopamina, un element chimic important. Aceste sisteme îmbunătățesc învățarea și memoria și mențin mintea ascuțită și alertă.

Vizitează un muzeu


Fă un tur cu ghid al unui muzeu sau alt punct de interes pentru tine. Fii atent la ce spune ghidul. Când ajungi acasă, încearcă să reconstruiești turul scriind un rezumat a tot ce iți amintești.

Învață un cântec


Alege unul care are versuri plăcute, dar pe care nu le-ai reținut. Ascultă cântecul de câte ori e nevoie pentru a putea să notezi versurile. Apoi învață să îl fredonezi. După ce înveți acest cantec, încearcă să înveți altul. În momentele de concentrare se eliberează un neurotransmițător acetilcolina care stimulează gândirea și memoria.

Exersează-ți vederea periferică


Stai jos pe o bancă sau la tine în mașină. Uita-te fix înainte și nu îți mișca ochii. Concentrează-te la tot ce poți vedea fără a-ți mișca ochii. Când ai terminat, scrie pe o listă tot ce ai văzut. Apoi repetă exercițiul și încearcă să vezi dacă observi și alte lucruri.

 

 

Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook