ADIO CFR Cluj! Arpad Paszkany a fost CĂUTAT de ANAF. S-a găsit un prejudiciu ENORM

 

ANAF a făcut un control de amploare la CFR Cluj și i-a lăsat șefului din Gruia o notă de plată de 11 milioane de euro.

 

Conform Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), clubul CFR Cluj a calculat greșit salariile jucătorilor din Gruia și nu a fost virată la bugetul de stat suma de 11 milioane de euro.

 

În total, ANAF a stabilit că nu a fost plătită suma de 26 milioane de lei, adică impozite nereținute din salariile jucătorilor, și suma 24,3 milioane de lei, dobânzi și penalități de întârziere.

 

Paszkany nu a plătit și ”impozitele pentru contribuțiile sociale, pentru pensia suplimentară și impozitul pentru sănătate datorat de angajator”, aducă 40% din venitul jucătorului. CFR Cluj a achitat numai 21,5 la sută, adică 16 % impozit pe profit și 5,5 la sută impozit pentru sănătate.

 

Jucătorii au beneficia și de prime de instalare sau de joc, impozitate cu procente mult mai mici decât ar fi trebuit. Inspectorii fiscali susțin că jucătorii nu sunt simpli prestatori de servicii, ci sunt angajați în cadrul clubului, scrie Evenimentul Zilei.

 

Arpad Paszkany a și renunțat la acțiunile de la CFR Cluj, cesionându-le pe 10 ani în favoarea unui grup de firme. 

 

Omul de afaceri a anunțat că renunță la afacerile din România și că s-ar fi stabilit în Dubai. 

 

Dubai este o locație foarte bună din toate punctele de vedere: investițional, psihic, cultural și social. Este o deschidere foarte mare. Nu există birocrația de la noi. Și psihologic și cultural este un loc deosebit. Eu mă duc acolo din 1999. Am văzut cum a crescut țara aceea. Poate nu este cea mai bună asemănare, dar eu cred că este noua Statele unite ale lumii pentru că din punct de vedere demografic pe lângă cei 300 de mii locuitori originari din Dubai, până la restul de 2,8 milioane de cetățeni sunt națiuni de pe tot globul”, a mai afirmat Arpad Paszkany, la începutul anului 2014.

 

Paszkany vorbește despre FALIMENTUL de la CFR Cluj: Mie să nu-mi mai ceară BANI - Interviu EXCLUSIV

Comentarii Facebook