VIDEO - Drogat în Cluj-Napoca. De abia umblă pe stradă

 

Un tânăr drogat a fost filmat pe o stradă din Cluj-Napoca. Acesta de abia se mai ține pe picioare și pare că se va prăbuși la orice pas. 

 

Clujul este invadat de etnobotanice și Agenția Antidrog, DIICOT Cluj sau BCCOA sunt în mod evident depășite de fenomen.

 

Voi iniția începând cu sfârșitul acestei săptămâni întâlniri cu persoanele responsabile la nivel regional cu combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise pentru a găsi soluții rapide de a diminua considerabil pericolul consumului de substanțe periculoase în special la copii și adolescenți”, scrie deputatul Emanuel Ungureanu, care a postat imaginile.

 

Tineri drogați într-un autobuz din Cluj-Napoca - VIDEO

 

Un procuror DIICOT a explicat că tinerii începă să consume substanțe extrem de periculoase de la vârsta de 11 ani:

 

Vârsta consumatorilor de „etnobotanice” variază foarte mult (oscilaţii între 11-40 ani). Cu toate acestea, se observă un consum semnificativ în rândul tinerilor cu vârste de până la 15 ani, majoritatea celor intervievaţi declarând că obişnuiesc să-şi cumpere substanţele de la magazine „spice shop/weed shop”. Sumele cheltuite de persoanele care consumă regulat „etnobotanice” variază între 10 şi 300 de lei pe zi, iar sursele de achiziţie sunt variate şi multiple. Există dovezi concludente privind existenţa policonsumului de substanţe psihoactive în rândul consumatorilor intensivi. Mai mult de jumătate dintre subiecţi au declarat că au folosit mai multe tipuri de produse „etnobotanice” în decursul a 30 de zile”, sursa, rechizitoriu dosar consum de etnobotanice.



Comentarii Facebook