Vezi ce masini au primit pompierii clujeni si cati ani are cea mai veche autospeciala de stins incendii - VIDEO si FOTO


Pompierii clujeni au primit doua autospeciale noi, in valoare fiecare de aproximativ 100.000 de euro, pentru interventie la incendii si descarcerare.

 

VEZI FOTO!

 

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Cluj sustin ca aceste masini sunt foarte utile. "Am primit astazi doua masini: o autospeciala de stins incendii de capacitate medie si o autospeciala pentru descarcerari grele. Sunt foarte bine dotate si pot interveni in cazurile extreme, cum ar fi accidentele feroviare sau calamitatile naturale", a spus colonelul Dorin Ungur, prim adjunct al Inspectorului Sef al ISU Cluj.

 

Masinile in valoare fiecare de 100.000 de euro au dotari de ultima generatie. "Este construita pe un sasiu de Mercedes si este dotata cu echipamente de descarcerare de ultima ora, care lucreaza pe principiul presiune de aer si ulei. Poate interveni in cazul unor accidente feroviare, rutiere si alte calamitati", a spus si maiorul Tucra Branga Dan, sef Logistica ISU Cluj.

Colonelul Dorin Ungur a mai spus ca in acest moment cea mai veche autospeciala de stins incendii pe care ISU Cluj o foloseste a "implinit" 33 de ani. "Probabil ca noua autospeciala pe care am primit-o astazi o sa inlocui pe cea veche si o vom casa. Nu mai avem nici piese de schimb la ea si ne este foarte greu", a mai spus colonelul Ungur.

Cele 18 autospeciale prezentate la ISU Cluj au fost achizionate prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara "Transilvania de Nord", care a castigat un proiect european cu o finantare de 49,8 milioane de lei.

Din acesti bani vor fi achizitionate si alte autospeciale de interventie, dar si ambulante pentru SMURD.

Pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Avram Iancu" Cluj urmeaza a fi achizitionate pana la finalul proiectului 5 autospeciale pentru lucru cu apa si spuma, 1 autospeciala de interventie la accidente colective si pentru salvari urbane, 1 autospeciala pentru descarcerari grele, 4 ambulante de prim-ajutor si o ambulanta de reanimare.

 

Vezi si...

Pompierii si medicii SMURD din Cluj primesc autospeciale noi din fonduri europene!

Comentarii Facebook