Vestigii romane descoperite pe santierul viitorului Inspectorat Scolar Cluj. Lucrarile au fost sistate


Un zid roman si mai multe obiecte de ceramica din perioada romana au fost descoperite pe strada Arges, pe un teren situat in spatele Bisericii Reformate de pe 21 Decembrie 1989.

Directorul Directiei Judetene de Cultura, Leonard Horvath, a declarat pentru Stiri de Cluj ca descoperirea a fost facuta in timp ce muncitorii lucrau la fundatia viitorului sediu al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj.

S-au descoperit niste vestigii de pe vremea romana si medievala. Este vorba despre un zid din perioada romana si un strat de obiecte din ceramica din perioada medievala. In acea zona a fost si o biserica. De aceea, arheologii cred ca ar putea fi vorba si despre un cimitir medieval in acea zona”, a declarat Leonard Horvath.

Lucrarile pe strada Arges au fost sistate pana cand arheologii nu vor termina de investigat zona. ”Am sistat lucrarile ca sa punem la adapost obiectele. Acest lucru insemana ca se va bloca o vreme lucrarea si, in functie de cum evolueaza analiza facuta de arheologi, vom sti cum continuam. In urmatoarele zile se va face estimarea si apoi vom vedea daca se va putea lucra. Trebuie decapat pamantul si, daca va fi o chestiune izolata, vom putea lucra in paralele cu arheologii”, a mai completat Horvath.

Zidul si obiectele descoperite au o vechime de 4.500 - 4.000 de ani.

 

Vezi si...

VEZI cum va arata noul sediul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj - Galerie FOTO

Comentarii Facebook