ANCHETĂ in cazul unui șofer care a murit la Turda încarcerat pentru că Ambulanța a ajuns după 50 de minute

Secretarul de stat Araed Arafat a ordonat o anchetă după ce un șofer a murit încarcerat la Turda pentru că ambulanța a ajuns la el după 50 de minute. 

 

Echipajul de descarcerare a ajuns primul la locul accidentului, dar nu a putut face nimic fără un echipaj medical.

 

După mai bine de o jumătate de oră a ajuns la Stejeriș, locul accidentului, o ambulanţă cu o asistentă. Aceasta nu a avut ce să facă așa că a chemat o altă ambulanță, care a mai făcut 20 de minute pentru a aduce și un medic la locul accidentului.

 

Dacă s-ar fi respectat procedura era trimis și un medic la locul accidentului, de la unitatea din Turda, ar fi făcut 7 minute. 

 

În zona Turda-Câmpia Turzii există în total 4 ambulanţe, dar numai una are medic. Ambulanța SMURD era în service, dar nici aceasta nu avea medic.

 

Accidentul s-a produs luni seara, în localitatea Stejeriş, lângă Turda, la ora 20.45. Șoferii au fost cei  care au sărit să îl ajute pe rănit. 

 

Secretarul de stat Raed Arafat a dispus DSP Cluj să facă o anchetă la Serviciul de Ambulanță pentru a vedea ce s-a întâmplat.

 

Le-am zis că a intrat într-un pod o mașină și să vină urgent pentru că nu mai vorbește”, a spus un martor.

 

L-am resuscitat cât am putut. Ambulanța a sosit după 34 de minute, fără medic, fără echipament, să-i ia tensiunea”, a explicat alt martor, conform TVR Cluj.

 

S-a eliberat de la accidentul de circulație și pe urmă a venit. Principiul este prima mașină liberă. În toată lumea nu există atâția medici, câte accidente sunt”, a spus șeful Serviciului de Ambulanță Cluj, medicul Horia Simu.

 

Polițiștii ar fi ajuns și ei după o jumătate de oră de la producerea accidentului.

Comentarii Facebook