Un preot clujean îi învață pe țărani să își deschidă o afacere. Dorel Gălan a mai atras fonduri europene

 

Preotul clujean Dorel Gălan a lansat un program finanțat din fonduri europene, prin care își propune să îi învețe pe țărani să își deschidă propria lor afacere. 

 

Din fondurile europene, preotul Dorel Gălan va învăța 120 de persoane din mediul rural cum să își facă o afacere, care să nu aibă legătură domeniul agricol. Proiectul ”Cariera în rural”, cu o valoare de 2,1 milioane de euro și o durată de 16 luni, se adresează femeilor şi tinerilor şomeri.

 

Proiectul lansat, Cariera în rural, este finanţat prin Fondul Social European - POSDRU, şi se adresează exclusiv locuitorilor din şase comunităţi rurale din judeţul Cluj. Aceştia vor beneficia de servicii care să le faciliteze accesul pe piaţa muncii. În cele şase comunităţi vom înfiinţa câte un centru unde vor participa la  cursuri de competenţe antreprenoriale persoanele care nu au locuri de muncă şi grupurile vulnerabile, cum sunt femeile şi tinerii şomeri. Ne propunem ca 12 persoane să îşi deschidă propria afacere în domenii non-agricole. De exemplu, o afacere de vânzare a produselor de ţesătorie, o pensiune sau o firmă de prelucrarea lemnului”, a declarat preotul Dorel Gălan.

  

În total, proiectul va avea un grup țintă de 300 de persoane care vor primi consiliere și spijin, dar numai 120 vor beneficia și de programe de formare profesională. Din numărul total de participanți, 12 vor fi ajutați să își deschidă o afacere.

 

Preotul Dorel Gălan susșine că pentru el, implicarea în aceste activități, reprezintă o continuare a activității pe care o face în biserică. El a mai accesat în 2011 un proiect european prin care a organizat o serie de târguri de locuri de muncă, ultimul în luna octombrie 2012.

 

Un preot din Cluj organizează un târg de job -uri cu salarii de 500 de euro

Comentarii Facebook