Un MIG 21 Lancer s-a prabusit la Campia Turzii. Ambii piloti au murit - VIDEO

 

Un MIG 21 Lancer s-a prabusit la Campia Turzii in urma cu putin timp. Din primele informatii se pare ca MIG-ul s-a prabusit in zona localitatii Calarasi, de langa baza aeriana Campia Turzii, judetul Cluj.

 

Din nefericire nici unul dintre piloti, Sorin Avram si Laurentiu Chirita, nu a reusit sa se catapulteze, ambii fiind ucisi in urma prabusirii.

 

Avionul era in misiune de culegere de date meteorologice pentru a pregati zborul de antrenament programat astazi.

 

Primarul comunei Calarasi, Ioan Vasile Racolta, a declarat ca avionul a cazut pe un camp de porumb situat la un kilometru de sat şi că martorii au vazut o flacara si un fum puternic la fata locului.

"Oamenii din sat au auzit o bubuitura puternica care i-a speriat si au văzut flacari şi un fum negru pe campul de porumb situat la circa un kilometru de sat. Acolo a cazut avionul. Din fericire, nu a fost o zona de case şi nu au fost produse alte pagube pentru comuna", a spus Racolta, care a mai adaugat ca la fata locului s-au deplasat echipaje ale ISU Cluj..

 

Laurentiu Chirita era considerat un pilot foarte talentat, avand o experienta de peste 1250 de ore de zbor. El era instructor sef coordonare zbor la Flotila 71 Campia Turzii. A participat la misiuni internationale , fiind chiar comandantul misiunii "BALTICA 07" in toamna anului 2007, in urma careia a fost decorat de guvernul lituanian.


De-a lungul timpului el a pilotat diferite marci de avioane:  Saab 39 Gripen în Suedia, EF-200 Eurofighter în Italia şi F-16 Falcon în Statele Unite.

 

Parchetul militar a inceput o investigatie, un procuror militar fiind trimis la fata locului.

Comentarii Facebook