Uber nu mai are voie să lucreze în Cluj-Napoca, a decis Tribunalul Specializat Cluj / UBER atacă decizia

 

UPDATE

 

Am aflat din presa despre aceasta plangere. Uber este o aplicatie, o platforma digitala, nu ofera servicii de transport, ci le intermediaza intre cei care le solicita (pasageri) si cei care le ofera - soferi parteneri, care colaboreaza cu Uber transparent, prin entitati fiscale inregistrate. Vom ataca decizia, intre timp nu se schimba nimic. E ca si cum ai interzice unei platforme de rezervari online sa nu mai ofere servicii de cazare sau unui site de bilete de avion sa nu mai ofere servicii de zbor”, au precizat reprezentanții Uber.

 

------------------------ 

Compania Uber nu mai are voie să lucreze în Cluj-Napoca, au decis judecătorii Tribunalului Specializat Cluj.

 

S-a dispus încetarea serviciilor UBER pe raza municipiului Cluj-Napoca până la soluționarea dosarului pe fond care are ca obiect acțiune de constatare a concurenței neloiale. Această decizie nu este definitivă, dar este executorie”, a declarat avocatul Tania Maria Câmpan.

 

Procedura pe care noi am urmat-o este procedura ordonanței președințiale, este o procedură specializată care se judecă cu celeritate și în baza ei se poate dispune temporar încetarea unor activități. Noi am solicitat încetarea efectelor și a serviciilor efectuate de Uber până la soluționarea dosarului pe fond”, a mai spus apărătorul taximetriștilor. 

 

Instanța de judecată a dispus astăzi 16.11.2016 încetarea furnizării serviciilor UBER pe raza municipiului Cluj-Napoca pana la soluționarea dosarului având ca obiect acțiunea de concurenta neloiala”, precizează taximetriștii.

 

Uber poate ataca decizia Tribunalului Specializat, iar hotărârea finală va fi luată de de Curtea de Apel Cluj, secția comercială și de contencios administrativ.

 

În procesul pe fond, taximetriștii solicită ca Uber să nu mai poată lucra niciodată în Cluj-Napoca 

 

Solicităm instanței să emită o hotărâre prin care să se dispună încetarea tuturor actelor de concurență neloială pe care Uber le exercită, pentru că ei, de fapt, exercită un serviciu de taximetrie, de transport public de persoane mascat, ascunzându-se în spatele unei platforme online. Ei susțin că această platformă nu face decât să faciliteze intermedierea între șoferii care fac curse și cetățenii care doresc să fie transportați dintr-o parte într-alta, dar care au de fapt nevoie de un taximetru. 

 

Uber este o societate care deși desfășoară activități de taximetrie nu îndeplinește și nu deține autorizațiile necesare pentru a desfășura această activitate raportat la prevederile Legii 38, legea taximetriei. Aceasta este legea care reglementează în ce condiții poate fi făcut transportul public de persoane”, a mai spus Tania Maria Câmpan.

 

Dosarul pe fond este încă în procedura prealabilă și nu s-a fixat un termen. Procesul taximetriștilor clujeni cu Uber ar putea dura mai mult de 12 luni.

 

Decizia instanței trebuie pusă în aplicare, pentru a nu fi impuse penalități.

 

Din momentul în care noi solicităm punerea în aplicare a acestei hotărâri, în calitate de creditor, ei riscă să le formulăm o plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești, pentru că o dispoziție a instanței care are caracter executoriu trebuie respectată.

 

Dacă nu o vor respecta după ce trec 10 zile de la încuvințarea executării silite, noi putem solicita instanței competente să pronunțe o hotărâre care să îi oblige la penalități cuprinse între 100 și 1000 de lei pe zi. Urmează să vedem cât vom solicita, dacă va fi cazul”, a mai spus avocatul taximetriștilor.

 

Uber va trebui să primească hotărârea instanței, iar apoi  se va trece la punerea ei în executare. ”Judecătorul are 48 de ore la dispoziție să redacteze hotărârea, iar apoi va fi comunicată într-un termen cât mai scurt și vom putea merge la executor”, a mai adăugat Tania Maria Câmpan.

Comentarii Facebook