EXCLUSIV - Un "tepar", care promitea slujbe in Italia, a fost batut de "clienti" in autogara Beta din Cluj

Un "tepar" care a luat de la 45 de barbati cate 100 de euro pentru a-i duce la munca in constructii, in Italia, a fost batut mar in aceasta dimineata in Autogara Beta, din Cluj - Napoca. Cu dintii sparti, falsul angajator a ajuns pe mana politistilor, care l-au retinut pentru 24 de ore, impreuna cu concubina lui.

Tanarul, in varsta de 27 de ani, promitea locuri de munca in Italia, pentru construirea unui hotel. "Salariul oferit mi s-a parut tentant: 6,5 euro pe ora pentru un muncitor necalificat si 7,5 euro pentru cei calificati. In plus, ne-a promis cazare si trei mese pe zi", a povestit pentru Stiri de Cluj .ro, Marcel Aurelian Balint, unul dintre cei 45 de barbati care a visat la un loc de munca in Italia.

Marcel Balint a mai povestit ca a vazut anuntul cu locul de munca pe un stalp si s-a gandit ca este o afacere buna, mai ales ca, in prezent, nu are nicio slujba. "Ne-a chemat sa ne intalnim joi (n.r. 14 ianuarie) la cofetaria Carpati, din centrul municipiului Cluj - Napoca. M-am intalnit acolo si cu ceilalti oameni care voiau sa mearga in Italia. Nu am avut nici o ezitare si am crezut ca e o afacere serioasa, pentru ca atunci nu ne-a cerut nici un ban. Ne-a spus sa venim sambata dimineata la ora 5.30 (n.r. 16 ianuarie) la Autogara Beta", a mai povestit Marcel Balint.

Azi dimineata, cand cei 45 de barbati au ajuns acolo, tanarul era insotit de o femeie. Impreuna au adunat cate o suta de euro de la fiecare si le-au spus ca autocarul cu care trebuie sa plece va veni imediat. Plecare trebuia sa se faca la ora 6,00, dar la 7,00 autocarul nu sosise inca. Asa ca oamenii au intrat la banuieli si i-au cerut tanarului banii si un act de indentitate. "Avea un buletin fals, ca poza nu semana deloc cu el", ne-a spus Marcel Balint.

 

Intre timp cei doi tineri falsi angajatori l-au sunat pe un al treilea, care avenit sa ii ia cu o masina Audi A4 cu numar de Italia. "Abia atunci am fost siguri ca este o teapa si nu l-am lasat sa plece. S-a ales si cu dintii sparti, a inceput sa ii curga sange din nas, din ureche. A venit Ambulanta, dar au zis medicii ca nu e grav", a mai declarat pentru Stiri de Cluj .ro Marcel Balint.

 

In scurt timp la fata locului au sosit si politistii, care l-au dus pe tanar la sectie si l-au retinut pe 24 de ore. Cei 45 de barbati inselati vor merge luni la politie pentru a depune plangere, intrucat vor sa isi recupereze cheltuielile pe care le-au facut pentru a pleca in Italia la munca. 15 dintre ei au renuntat chiar la locurile de munca pe care le aveau pentru a putea pleca.

Comentarii Facebook