Scandal sexual la Liceul ”Liviu Rebreanu” Turda. Profesorul de sport se iubea cu o elevă

 

Un profesor de la Liceul ”Liviu Rebreanu” din Turda ar fi implicat într-o relație sentimentală cu o elevă. Scandalul a izbucnit după ce tatăl fetei a lansat acuzații dure. 

 

Din câte se pare, cei doi aveau relaţia încă de când fata era în clasa a IX-a. Elevii vorbesc că au fost inclusiv la Băile Felix împreună. Tatăl ei nu a ştiut de relaţie, fiind mai mult plecat din ţară, dar a aflat acum şi a venit la şcoală să facă scandal. Am înţeles că a depus o sesizare şi la Inspectorat, dar am senzaţia că s-a vizat muşamalizarea cazului, prin demisia profesorului”, a declarat o sursă din cadrul Liceului ”Liviu Rebreanu”.

 

Profesorul vizat de acuzații este Bogdan Rusu, încadrat la catedra de Educaţie Fizică a liceului. Unii susţin că relaţia dintre cei doi ar fi fost reclamată şi în trecut, mai ales că fata, Cristina I., era doar în clasa a IX-a la debutul acestei relaţii, însă direcţiunea şcolii nu ar fi făcut nici o anchetă în acest caz.

 

În data de 11 februarie 2014, la nivelul ISJ Cluj a fost depusă o sesizare pe tema semnalată de dvs, care a fost retrasă de petent o oră mai târziu. În aceeaşi zi, la ISJ Cluj a fost înregistrată o demisie declarată ca fiind "din motive personale", observată mai târziu ca fiind semnată de profesorul despre care se făcea referire în sesizarea mai sus menţionată şi ulterior retrasă. Alte informaţii pe această temă nu au mai fost aduse la cunoştinţa ISJ de atunci”, a declarat și inspectorul şcolar general, Valentin Cuibus.

 

Toate aceste gesturi arată că cele două părți s-ar fi înțeles pentru a evita un scandal mai mare.

 

Directorul Liceului Teoretic ”Liviu Rebreanu” din Turda, Angela Candrea, a declarat nu știa despre această relație scandaloasă. 

 

Mama fetiţei a fost în data de 11 februarie la noi la liceu şi a spus că fata i-ar fi spus că între ea şi profesor ar fi fost ceva, în vacanţa dintre semestre. Pe mine m-a mirat foarte tare, pentru că acest profesor urma să aibă nunta în această vară. Doamna nu a venit pusă pe scandal, să facă cercetări... Nu ştia exact ce s-a întâmplat între ei. Nu înţeleg de ce a mers la Inspectorat să depună sesizare, dacă la noi nu a depus. Totul s-a petrecut fulgerător, iar domnul profesor şi-a depus demisia, el nemaifiind angajat în sistem din aceeaşi zi. De unde să ştim noi ce a fost între acest profesor şi această elevă? Eleva este una foarte bună, provine dintr-o familie de pocăiţi, are 34 de absenţe, dar 32 sunt motivate, are medii frumoase, iar părinţii au spus că nu a intrat niciodată în casă după ora 21.30. N-am bănuit aşa ceva! Nu a fost nici un scandal sexual, cum s-a scris”, a declarat directorul liceului, Angela Candrea, conform turdanews.ro.

 

Angela Candrea a precizat că ”nu există nici o cercetare pe acest caz, pentru că nu există dovezi”, dar a confirmat ”episodul Băile Felix”, precizând că a fost vorba de un concurs naţional de atletism, la care au participat mai mulţi elevi şi chiar părinţi.

 

Directoarea a spus că nici nu a primit vreo reclamație.

Comentarii Facebook