Robotii inteligenti la UBBots 2012! Vezi cum arata robotii Sky Washer si Ecosorter FOTO si VIDEO

 

Robotii care spala geamurile zgarie-nori sau care sorteaza deseuri au fost prezentati zecilor de curiosi prezenti duminica, 4 martie, la editia din 2012 a UBBots, in cladirea Campus ISE.

"Sky Washer, robotul care spala geamurile la altitudini mari, este creat pentru ca oamenii sa nu-si puna viata in pericol. Pentru a functiona, robotul, dupa decolare, se aseaza intr-o pozitie corespunzatoare fata de geam, iar cand atinge inaltimea de 2.5 metri de sol, incepe sa faca miscari usoare de curatare", a spus Dorin Danciu, unul dintre membrii echipei care a creat robotul Sky Washer.

Practic, robotul este o platforma care se deplaseaza in zbor, propulsat de patru elice. Este dotat cu 2 camere video, giroscop, accelerometru si senzori de distanta.

Echipa este compusa din Andra Dincu, Bogdan Melinescu, Vlad Cristea si Dorin Danciu, toti fiind studenti in anul 3 la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul UBB Cluj.

 

Cosul de gunoi vorbitor care spune "Multumesc. A fost gustos", prezentat la UBBots Cluj FOTO

 

Un al doilea robot care i-a incantat pe cei prezenti la demonstratie este robotul "Ecosorter", care cauta obiectele reciclabile, folosind camera web pentru a vedea ce este in fata, se pozitioneaza corect fata de obiect, apoi, prin procesare grafica, diferentiaza obiectele din plastic de cele de metal, iar in final colecteaza obiectul in containerul de plastic sau metal.

"Robotul nostru are si o latura umana, aceea de a comunica", a mai spus Ovidiu Parvu, membru al echipei.

Echipa care a creat acest robot este formata din Ovidiu Parvu, Rares Dragomir, Barnabas Szekely si Krisztian Szabo.

"Au lucrat foarte mult pentru a face acesti roboti. Au lucrat in sesiune, in vacante, in week-end-uri, in total aproape 2-3 luni. Pentru ce au facut i-am recompensat cu note la materia respectiva. Au primit si premii de la sponsorii care ne-au fost alaturi", a spus Mihai Olteanu, coordonatorul proiectului.

Comentarii Facebook