Radu Bica, trimis in judecata! Citeste interceptarile: "Are nevoie urgent, urgent de 10.000... de pachetele de dragoste"


Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Radu Bica, arestat pentru luare de mita intr-un dosar de coruptie, a fost trimis in judecata. Din interceptarile facute de DNA Cluj rezulta ca ar fi acceptat sa primeasca suma de 20.000 de euro de la Aspazia Droniuc.

"In cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj, a acceptat promisiunea inculpatei Droniuc Aspazia de a-i remite suma de 20.000 de euro pentru a-i furniza acesteia informatii legate de viitoarea licitatie ce urma a fi organizata de societatea Cluj Arena pentru asigurarea mentenanta pe anul 2012 la stadionul Cluj Arena. Consiliul Judetean Cluj are o participare de 90% la societatea Cluj Arena, firma care este condusa de Plenul Consiliului Judetean Cluj din care face parte de drept si inculpatul Bica Radu Vasile in virtutea functiei sale de vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Societatea comerciala a inculpatei Droniuc Aspazia are ca principal obiect de activitate servicii de mentenanta, iar contractul pe care dorea sa il obtina viza servicii cum ar fi electricitatea, asigurarea cladirii, intretinerea gazonului,etc. Informatiile legate de aceasta licitatie ii erau necesare inculpatei Droniuc Aspazia intrucât ii asigurau un avantaj fata de alti potentiali ofertanti si ii facilitau castigarea licitatiei.

Din suma de 20.000 de euro, la data de 31 octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a primit efectiv 43.000 lei, echivalentul a 10.000 de euro, in scopul mentionat mai sus. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante", precizeaza procurorii DNA Cluj.

Acestia au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 43.000 de lei apartinand inculpatului Bica Radu Vasile.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

 

In rechizitoriul de trimitere in judecata, procurorii DNA Cluj arata ca Aspazia Droniuc "s-a deplasat la sediul Consiliului Judetean Cluj, dupa ce in prealabil a convenit telefonic cu inculpatul Radu Bica ca-l va cauta, l-a preluat pe inculpat din fata institutiei si, impreuna, s-au deplasat pe cateva strazi din municipiul Cluj-Napoca. Intre timp ce se aflau in autoturismul invinuitei, aceasta i-a remis inculpatului Bica suma de 43.000 de lei, promitandu-i ca-i va remite si diferenta de 10.000 de euro, cat de curand, acesta acceptand inca o data, primirea intregului folos material necuvenit. Primind banii, inculpatul Radu Bica i-a cerut invinuitei sa il caute din nou in cursul zilei de joi, 4 noiembrie, cand va fi in masura sa-i dea mai multe date despre conditiile din caietul de sarcini privind viitoarea licitatie pe Cluj Arena". Procurorii nu dau detalii suplimentare despre acest caiet de sarcini, care este, in realizatate, un document public.

 

".... Am ajuns in fata Consiliului Judetean Cluj undeva inainte de 13.00 si l-am sunat pe Radu Bica si acesta mi-a cerut sa il astept sa coboare. Dupa cateva minute a venit la mine la masina, a intrat in masina mea si mi-a cerut sa il duc undeva in apropiere ca are o treaba. Am iesit cu masina pe strada Dorobantilor, apoi am luat-o pe strada cu Iulius Mall, am intors la acel sens giratoriu din dreptul mall -ului si, la indicatia lui Radu Bica, am intrat pe o straduta ingusta la dreapta, unde am oprit exact unde mi-a cerut acesta, in dreptul unui bloc.

In timp ce stationam, i-am data acestuia suma de 43.000 de lei pe care o aveam pregatita in autoturism, banii fiind introdusi intr-o punga de plastic si intr-o punga de hartie. I-am spus ca sunt 43.000 lei, acesta a luat banii si, la intrebarea mea cand pot sa il caut, mi-a spus ca ne auzim pe joi, ca numai joi poate sa imi dea detalii legate de licitatia care ma interesa pe mine. I-am zis ca restul de bani o sa-i dau imediat ce o sa pot, iar dansul a zis ca OK, cand o sa pot...", a spus Aspazia Droniuc in fata procurorilor DNA Cluj.

Dupa ce a primit banii, Radu Bica a parasit autoturismul si a intrat in fata imobilului de pe strada Teodor Mihaly, nr. 37. 

 

Interceptare telefonica:

 

Aspazia Droniuc: Bogdanel, m-a chemat Brandusa, prietena mea, si mi-a zis c-are nevoie urgent, urgent de 10.000... de pachetele de dragoste.
Aldea Bogdan: Am inteles, am inteles, asta-i bine. Aaaa... poa' sa-ti dau de la mine.
A.D.: ... are nevoie acum si nu am atatia sa ii dau... No, si o zis ca restul cat se poate de repede cei 10, 15, am zis eu. Stii?
A.B.: Ihm, ihm.
A.D.: Da' de-asta are nevoie acum... Ca de-ai are nevoie ca pleaca ... in afara sa se plimbe.

Aspazia Droniuc a declarat ca a facut referire la numele "Brandusa" despre care si Aldea Bogdan cunostea ca este o amica a sa doar ca pretext pentru urgentarea imprumutului ce dorea sa-l ia de la invinuitul Aldea Bogdan, in realitate banii fiindu-i necesari spre a-i emite lui Radu Bica.


Interceptare din 26.10.2011, ora 15.25:

Aspazia Dronoiuc: Am sunat sa va spun ... Vineri dimineata vin sa va aduc asigurarile.
Radu Bica: Vineri... Nu. Nu. Nu. Nu, ca eu maine plec. Pai, nu v-am zis ca plec maine?
A.D.: Maine plecati?
Radu Bica: Da!
A.D.: Maine nu pot... Maine, maine seara.
R.B.: Maine... Maine la ora doua am plecat. Dar lasa. Da-i pace. Nu. Asa ramane, cum am zis cu asigurarile.
A.D.: Da. Da. A...
R.B.: Pai, nu maine... maine la ora doua plec.
A.D.: Da. Maine la ora doua plecati.
R.B.: Aia trebuia ceva mai...
A.D.: Stati sa vad cand... Ok. va resun intr-o jumatate de ora. Va resun imediat. Multumesc...

Interceptare din 26.11.2011, ora 15.26.

Aspazi Droniuc: Stai putin ca maine la ora doua pleaca. Deci, cel tarziu la unu jumatate trebuie sa ma vad. No, pica. Asta este. Na, nu pot. Maine la doua.
Aldea Bogdan: Si acolo nu au cum sa rezolvi? Pana maine?
A.D.: Nu...

Comentarii Facebook