PS Irineu in fata Sinodului Mitropolitan Cluj: "Daca nu voi fi ales, nu voi mai candida niciodata"! - EXCLUSIV


Episcopul vicar Irineu Bistriteanul a tinut un scurt discurs la finalul sedintei Sinodului Mitropolitan Cluj, in care a spus ca daca nu va fi ales mitropolit nu va mai candida niciodata.  
 
"Eu sunt episcop la Cluj"Napoca de peste 20 de ani si cunosc mai bine decat oricare altul realitatea existenta si necesitatile, pentru o misiune pastorala eficienta in aceasta zona geografica. In acest moment, am datoria morala de a candida la postul vacant de Arhiepiscop si Mitropolit, fiind indemnat si sustinut, in acest sens, de catre majoritatea clericilor si credinciosilor Eparhiei si a intelectualilor clujeni. De asemenea, doresc sa carmuiesc si sa slujesc cu ravna si devotament obstea crestina ortodoxa de aici, increzandu"ma cu smerenie in ajutorul Bunului Dumnezeu si in calauzirea Sfantului Duh. In cazul in care nu voi fi ales de catre Sfantul Sinod al Bisericii noastre, eu nu voi mai candida, in viitor, la alt tron episcopal din Romania. HIC ET NUNC! (n.red. Aici si acum!)", a spus PS Irineu Bistriteanul.

 

Episcopul vicar Irineu Bistriteanul si arhiepiscopul Andrei Andreicut sunt cele doua propuneri facute de Sinodul Mitropolitan Cluj pentru scaunul de mitripolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului.

 

Citeste si...

PS Irineu Bistriteanul si Arhiepiscopul Andrei Andreicut, propunerile pentru scaunul de Mitropolit al Clujului - VIDEO

Comentarii Facebook