banner vertical 155x600 ACI.jpg
banner vertical 155x600 ACI_1.jpg

Social

Protest din Diaspora la Cluj. Românii plecați în străinătate au început deja să se adune FOTO/VIDEO

  

Un protest masiv se anunță, vineri, 10 august, la București, la care vor lua parte mulți români din Diaspora, iar clujenii și-au arătat deja susținerea.

Un grup de protestatari, mulți veniți chiar din străinătate s-au adunat deja, joi, în jurul amiezii, în fața cinematografului Florin Piersic, din Piața Mihai Viteazu.

Aceștia au venit ”înarmați” cu bannere și pancarte.

 

Manifestanții s-au strâns în Piața Mihai Viteazu, pentru a nu perturba ceremonia funerară a taragotistului Dumitru Fărcaș, ce are loc în zona Pieței Unirii.

 

Conform protestatarilor, astăzi urmează să se strângă aproximativ 300 de mașini la Cluj, care își vor continua apoi drumul spre manifestația de la București. Grupul de clujeni va opri în Câmpia Turzii, Târgu Mureș și Brașov, pentru a mai aduna oameni spre Capitală.De asemenea, un protest mare, de susținere a românilor care au mers în București, va avea loc și la Cluj-Napoca, vineri seară, de la ora 19.00, în Piața Unirii.

Grupul civic “Umbrela Anticorupție Cluj” sprijină protestul ce va avea loc pe data de 10 august la București, alăturându-se vocilor ce au cerut și de această dată o reformă la nivel politic.
Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere.

Menționăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest pașnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală.

România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în față nu este unul scurt sau ușor, vom merge până la capăt și vom câștiga. Dacă am învățat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepție.

Ne vedem în stradă!”, spun organizatorii evenimentului.

coral1_1_1.jpg
9-8-2018, 12:02
128 vizualizări
67 comentarii
Eu13-8-2018, 0:21
Bravo Jandarmeriei Romane. Adevarul va ieși la lumina, lovitura de stat din Diaspora a eșuat. Au fost luate măsurile cele mai favorabile pt a opri un rau si mai mare.
Fâsss...ca să nu zic băș-nă10-8-2018, 9:49
Vom râde cu toții la capătul acestui FÎS...îmi place tare cum stau cei doi HULTANI la pândă, prrezidelul în foncție Greu-la-Vorbă-și-Tare-de-Cap și zbârcitul Ciolometru-Guvernul-Meu să se sfădească între ei a cui e turma cea mare... Bulibașa țării își pune maieul roșu de instigator, își ia tăblița cu vorbe spurcate o diasporezului sărac în cap, își pune basca pe dovleac, să uită în oglindă și zâce curajos: m-o făcut stăinii și serviciile șăf și așe vreu să rămân! Pe cealaltă parte, în altă oglindă, zbârcitul Ceapă-Friptă-de-Zalău, își ia petul cules din Delta Văcărești a Bucureștilor (că ajută la PR), face câteva exerciții de dicție, așe mai sâsâite, să screme de două-tri ori pă nas în limba lui Macron, își ie o trambulină mare de pe care vre să sară în timpul fâsului, fix pe locul Mutului... Comedie așe de faină nu vezi nici la Teatrul de Revistă în care doi proști află o potcoavă și să ceartă între ei a cui îi calul...Frați români, trăitori pe aceste pământuri, de orice etnie veți fi fost, râdeți că râsu-i sănătate curată...fiți înțelepți și nu vă spurcați gurile cu vorbele celor săraci în cap și în duh!
adevar10-8-2018, 7:07
Este mahalaua diasporei. Toti clujenii lucreaza in munci necalificate afara. Chiar si aia cu diplome ubb. Mai mult nu-i duce capul.
Alex10-8-2018, 13:18
Din păcate, România a pierdut câteva sute de mii de doctori, asistenți medicali, ingineri, absolvenți de facultăți și muncitori cu înaltă calificare. Doar niște idioți îi pot califica pe acești cetățeni români ”curve, cerșetori etc.”, așa cum fac cei de la PSD.
fane10-8-2018, 0:58
E clar ca PSD-ul nu e poate cea mai buna solutie pentru guvernare dar cand il vad pe Ludovic Orban,pe Malin Bot sau pe cei de la USR ca vor sa puna mana pe ciolan imi vine sa-mi iau campii!
@fane10-8-2018, 8:46
...sunt perfect de acord cu tine!
Vasile10-8-2018, 10:34
Atunci voteaza in continuare pe fostii.Vezi ca vine rindul PNL-ului(PDL-ului).Sa nu cumva sa gresesti !Si dupa 4 ani puneti inapoi PSD-ul.Asa sa te ajute Dumnezeu.Amin.
fane10-8-2018, 11:54
Sa nu amestecam divinitatea in divergentele noastre politice...!
roco10-8-2018, 0:27
Manipulare marca rezist!Din pacate este manipularea mafiei!
Protestul mafiei!
M U I E PSD !9-8-2018, 19:59
LA LUPTA , CLUJENI !
clujean10-8-2018, 0:11
Mu!e si tie si impostorului parvenit Liiceanu G.! Ne vedem la Vot, acolo e lupta.
silvian10-8-2018, 5:35
Că bine zici clujene!
Rumânu-i tot rumân şi-n diasporă!
Majoritatea se "mănâncă" unii pe alţii şi sunt foarte manipulabili!
Majoritatea îşi bagă picioarele în el de vot şi se vând pe nimicuri!
Când vin în ţară cei mai mulţi îşi afişează snobismul la tot pasul ca şi cum nu s-ar da pe un "şeb de cuie"!
Mulţi şi-au vândut pământurile şi cuiburile strămoşeşti!
Oare pe cine apără?
Alin9-8-2018, 19:44
Ce tare, pesedisti versus mu'isti, hahahaha
zorilor9-8-2018, 20:09
btw, stii care va fi concluzia mitingului m uistilor ? -- s-or c acat si-or plecat !

DA!!24-8-2018, 18:38
DREPTATE MARE AI AVUT
Unipornul9-8-2018, 18:11
Aualeu ! inchideti portile si dati cu kakatt pe clante!!! mama dracului, o sa ramana clujul fara capsuni,
Doar Mu!e PSD? Doar atat?9-8-2018, 17:41
Romanii plecat afara in timpul guvernarii Boc, acel guvern care a taiat pensii si salarii, acel guvern care a inchis spitalelele, zbiara impotriva PSD-ului. Mu!e PSD, perfect de acord, dar de ce nu si Mu!e Boc, Mu!e Udrea, Mu!e Blaga, Mu!e Basescu, Mu!e Blaga? Cand veti striga Mu!e si altor politicieni, ma voi alatura si eu, si alte mii de oameni care gandesc la fel. Pana atunci, succes!
Ion A.9-8-2018, 19:04
asta ar insemna sa ia atitudine civica, sa gandeasca, sa analizeze; ei, de fapt, sunt ca ultrasii aia care nu stiu nici numele jucatorilor echipei pe care cica o sustin, dar se duc la meciuri "pentru atmosfera"
Pt.>>Ion A----FROM Mara10-8-2018, 0:13
IAR SCRIU AICI DAR NU MAI REPET CE AM SCRIS!!!--PUBLICATI MESAJELE PREFERENTIAL??DATI CU BANU??STiri de CLUJ??????iN FINE,

"ULTRASII" STIU FOART BINE CE SA FACA!!!!E MERITUL LOR--CA PT . TARA LOR -VIN AICI!!!!!
>>POATE TU ESTI I N BELGIA in concediu sau there Locuiesti!-si --INCA CU GANDUL LA "TOMORROWLAND" !(ADICA "zilele AIUDULUI" in traducerea noastra!!!!!!!!!!!!!!!!
--apropo DE ORA INCHIDERII A "AIUDULUI "Tau !(adica zero).(0.0)--Acolo--in BELGIA LE ESTE FRICAAAAA SA MAI STEA DUPA 23 PE STRADA ,NU CA SA SE DISTREZE CA AICU PANA DIMINEATA-ACOLO VA SUNA"GOARNA" DE MERS LA LUCRU!!!!
ASA CA--DA STIU---CAND A TAIAT BOC SALARIILE!--SI NOI (EU )AM SUFEIT!!1DAR am STIUT CA E O MASURA NECESARA ATUNCI!!!!..............Era MAI BINE CA ,GRECII ACUM VREO 4 ANI CAND NU SE MAI "TREZEAU " DIN SOCUL CRIZEI CE I-A "LOVIT CU LEUCA"!.....
-DAR NO AM PRIMIT BANII INAPOI!!!PRIN SINDICAT -E DREPT ,DAR I-AM PRIMIT!!!!!!!!
INCA MAI TREBUIE SAPRIMIM NISTE"DOBANZI" DAR LE VOM PRIMI!!!!!!!!!!!!
--ASA CA FIECARE POATE SA-SI SUSTINA CONVINGERILE SALE!!!

Doar Mu!e PSD? Doar atat?10-8-2018, 4:31
"ASA CA--DA STIU---CAND A TAIAT BOC SALARIILE!--SI NOI (EU )AM SUFEIT!!1DAR am STIUT CA E O MASURA NECESARA ATUNCI!!!!..............Era MAI BINE CA ,GRECII ACUM VREO 4 ANI CAND NU SE MAI "TREZEAU " DIN SOCUL CRIZEI CE I-A "LOVIT CU LEUCA"!....."

Era o masura necesara? Ce anume? Sa taie salariile si sa dea banii la ministerul lui Udrea ca sa ii fure? Era o masura necesara, dar nu ptr oamenii saraci, ci ptr ministerul lui Udrea. Dar banii furati in dosarul EADS? Sunt cam 270 milioane de euro. Cu banii aia se puteau plati o gramada de pensii. Daca e doar Mu!e PSD, fara mu!e PDL-PNL, pe mine si alte mii de persoane sa nu contati.
asd10-8-2018, 9:43
eu nu stiu ce baliverne visezi tu cu Belgia si ora 23...
Apostol9-8-2018, 17:36
PSD mi-a marit pensia. Aia dinainte, PDL si PNL mi-au micsorat-o.
De ce sa protestez impotriva domnului Dragnea? Chiar daca fura o duc mai bine cu pensia marita. Ce ma incalzeste pe mine ca Boc era cinstit, imi cumpar mancare cu banii din pensi, nu cu cinstea PDL-ului si USR-ului.
slie9-8-2018, 17:39
Bine zis, bine punctat, Boc e pe duca, asa zic si eu!
Rica la Costa10-8-2018, 7:00
Cand DNA isi va reveni si va deveni impartial si legea va fi egala pentru toti. Fraude imense din guvernarea Boc , cand tara era in plina criza si Udrea, Cocos, Ridzi, Videanu si gasca furau miliarde de euro in timp ce rumanii strageau cureaua sau le-o strangea Boc si Base cu taieri de salarii, pensii, alocatii copii, etc. Apoi reales Primar de aceeasi fraieri uituci a scurs sute de milione spre borduriade si montari gresie pe strazi, aiurea total ingreunand circulatia si asa deficitara, Tiketing total nefunctional, piste biciclete aproape zero barat, tetaroame care se surpa, si nu a facut nimica notabil, nu un pasaj, un parking, nimica. Doar festival dupa festival, cu bani grei dati guristilor gen Andre si Sarmale reci. Rusine "fara penali", manipulati de Statul Paralel.
Ina10-8-2018, 11:36
Amin! Toată gașca, cu Băsescu și cu Boc în frunte, aparține în pușcărie. Le vine vremea.
Closetariii9-8-2018, 17:10
Astia cand intra intr-un wc public nu se pot abtine sa nu-l spele , civilizatie ce mai ...
alex9-8-2018, 17:34
Tare asta!

:=)))))
@@@@dan idiotul de jos9-8-2018, 17:05
Ce-ar fi sa-i dai sus lui ma.ta putrezita, sora-tii prostituata, nurorii și tuturor femeilor care te-accepta atât de imbecil și incult, acestea fără sa te depășească mult,mai șoricel de biblioteca vierminos ce ești ?
Andi9-8-2018, 16:32
M UE bobor, dragnea v-o da sus, oriucum trec legile si totul o sa fie cum trebe, voi puteti urla cat vreti, nici poola nu va baga in seama.

Abia astept cand pe voi astia plecati comunistii o sa va judece pt tradare nationala, sau sa va puna sa platiti contravaloarea scolarizarii voastre de catre stat.
@9-8-2018, 16:48
Voi astia, voi aia, ...se vede de la o posta ca tu esti pe n i c a i e r i, ca un adevarat B O Z G O R, fara de tara! ;=)
Mo can 9-8-2018, 16:27
M U I E BOC!!
M U I E PSD 9-8-2018, 16:56
M U I E PSD !M U I E M U I E M U I E M U I E M U I E M U I E M U I E M U I E M U I E
Moc an9-8-2018, 20:54
Lui mat.a.
DM9-8-2018, 15:36
Noroc cu tarile civilizate unde acesti protestatari cu multa carte si calificari inalte si-au gasit locul pe care-l merita in societate : la spalat buda, la descarcat camioane, la cules capsuni.
La Valoare9-8-2018, 15:43
Romania treziestechiee ! trezestechiee !!
de pe Madrid9-8-2018, 15:44
Ba noi muncim ca sa tremitem bani la casa si voi votai ca si cu.ru ca neam dus ca sa nu fim ca voi de prosti si rai ca nu aveti dupa ce be apa ma ca de nam fi noi ati fi mancatori din tomeberoane baa
PT "depe Madrid"9-8-2018, 15:51
zic sa mai astepti decat putin sa vina si Mondialu DEPE T U R C I A A !!! !!!!
@ de pe Madrid9-8-2018, 17:37
Aminteste-ti cand au plecat romanii masiv din tara. Pe vremea lui Basescu & Boc, Udrea & Blaga. Au plecat cand guvernul Boc taia salarii, iar acum zbiara impotriva PSD-ului.
Vasile9-8-2018, 15:26
Cei care flutura steagul Scotiei aici in Cluj sunt cetateni scotieni?
asa asa9-8-2018, 15:34
dati cu mucii prin fasole ;-)
cj9-8-2018, 15:34
SCOTIA E CU NOI ! .. SCOTIA E CU NOI !
@asa asa9-8-2018, 15:40
Sint sigur ca TU dai cu mucii in fasole, nimurugule , nu are ce cauta steagul SCOTIEI acolo daca nu au pasaport scotian, deoarece acei oameni NU REPREZINTA SCOTIA. Dar mno,vrajeala romaneasca pentru puhlime
nea VASILE!!!:::10-8-2018, 0:53
>>>>PARCA ESTI DE PE ALTA PLANETA!!!!!!!!---PE EL IL INTERESEAZA STEAGURILE--NU CE VOR OAMENII!!---ESTI TOTAL PE LANGA----CA MUTU--- CARE DOAR SE" FACE CA AUDE"--DAR EL DE FAPT NU AUDE--DOAR "ISI EXPRIMA" MIRAREA !!!!!...>>>>>>
-------ca si la UNTOLD::: spuneai :"CANTA LIVE SAU NU CANTA LIVE"??Oare DERULO DECE NU CANTA-DECE NU SE CHINUIE--NU MERITA??ETCccccc..-CANTA "CUCU" IN BUCOVINA SAU OARE UND" CANTA"???????
-----INCEARCA SA VEZI ESENTIALUL DIN TOATE-----NU -AMBALJELE CARE ITI"FURA" MINTEA ,PROBABI;L!~!---DAR MAI GRAV E DACA DOAR TE"PREFACI"SAU TE FACI CA NU STII!!!!...>>.Is .your Cioice!!!!!!!!!!!!!!
Într-o țară civilizată!9-8-2018, 15:22
-Intr-o țară civilizată POLIȚIA POLITICĂ NU EXISTĂ, iar înlăturarea (la noi se cheamă anihilare/exterminare) adversarilor politici nu este posibilă decât pe cale democratică, ca rezultat al alegerilor.
-Într-o țară civilizată și SUVERANĂ, șefii instituțiilor importante NU LING CLANȚELE AMBASADELOR STRĂINE!
-Într-o țară civilizată există și se respectă SEPARAȚIA PUTERILOR STATALE!
-Într-o țară civilizată, accederea la funcții de conducere în instituțiile vitale funcționării statului se face prin CONCURS ȘI NU PRIN NUMIRE discreționară, iar CULTUL PERSONALITĂȚII ȘI IDOLATRIA NU EXISTĂ (o găsim doar la statele totalitare)!
-Într-o țară civilizată cei care săvârșesc ABUZURI, răspund pentru faptele lor!
-Într-o țară civilizata SE RESPECTĂ DEMOCRAȚIA și VOTUL rezultat în urma alegerilor, iar răsturnarea puterii politice nu este posibilă decât prin mijlocele politice democratice (moțiune de cenzură, etc)!
-Într-o țară civilizată președintele nu INSTIGĂ, ci își exercită atributul prezidențial de MODERATOR și factor de echilibru în societate, NU DE DEZBINARE!
-Într-o țară civilizată NU MĂ ÎNJURI, ci te duci la VOT!
Pt."CIVILIZATU"----10-8-2018, 1:02
ASTA "CIVILIZATU!!"------STAI ACOLO "PE CUIBAR" UNDE ESTI CA NE DESCURCAM NOI AICI!!!!!!!!!!!
--HAI CLUJU!!!!--- CEL MAI PUTERNIC( in felul lui).., CEL MAI FUMOS ORAS DIN LUME!!!!!!!!!!!!!!yyeeesssss!!!
Pt."CIVILIZATU"-(210-8-2018, 1:08
----corectare : CLUJ-NAPOCA :CEL MAI <<<FRUMOS>>> ORAS Din LUME!!!!!
...yyyyyyyeeeeeeessssssssssssssss!!!
----HAI UNTOLD!!!!!!!!!!!!!!!!!Hai CLUJ-NAPOCA!!!!!!!!!!!!!!................
La Valoare9-8-2018, 15:11
Cum racneste prostalaul acela: Romania treziestechiee ! Parca e Nelson Mondialu !
vasile9-8-2018, 15:11
Pt. cretinii care protesteaza:
- inflatie negativa
- somaj 3,4% - cel mai mic de dupa 1989
- salariu mediu - crestere cu 14%
- crestere PIB - 7%

ce pXXa mea va trebuie?
X9-8-2018, 15:19
Aceleasi legi pentru toti si fara infractori liberi in strada.
NicuS9-8-2018, 15:19
@vasile
Somaj 3,4% doar pentru cei inregistrati, cei carora li s-a terminat somajul sau cei neangajati nu sunt luati in calcul.
Salarul mediu - crestere cu 14% datorata cresterilor salariilor bugetarilor (aproximativ 2 milioane in total).
Crestere PIB - 7%? poate, dar pibul se calculeaza in functie inclusiv de numarul de zile lucrate. Cate zile libere au fost in acest an? Mai ales cu acele multe "minivacante" acordate acelorlasi bugetari.

Iar acei „cretini” cum ii numesti, protesteaza impotriva infractorilor condamnati definitiv si care au dreptul sa propuna si sa modifice legi (in favoarea altor infractori, nu a oamenilor de rand).
Mira 9-8-2018, 16:13
IAR NU PUBLICATi ARTICOLUL??????????????????????
RUSINE SA VA FIE STITI DECLUJ!!!!!!!!!!!!!!!
VASILE GO TO SIESTA!!!!!!!!
VORBESTI DEGEABA IAR --CA SI LA UNTOLD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
radu @Mira9-8-2018, 16:17
Mira, ioi ce gura mare ai, esti s ugatoare pe Anglia ?
Vladut9-8-2018, 16:52Pentru Mira: este simbolul tau, nu vrei niste M UIE?
Hai ca iti dau eu!


-----PT (radu @MIRA si (Pentru Mira):9-8-2018, 23:49
"SUGATOR" ESTI TU--NU STIU CE PREFERI(-ati)??????
SUNT DIN CLUJ DINTOTDEAUNA !!!!!!!>>>---DACA CHIAR TE INTERESEAZA INTELIGENTULE!!!!!!!!! DE PE NU STIU CE"COCLAURI"!!!???"?"??!!??>>>>>>>
:)))9-8-2018, 15:06
de pe Anglia!...de pe Germania!...de pe Olandaaa!!!... Pleava occidentului... :) Ce se bucura Vestul ca aceasta lume a treia a pleecat de la ei sa faca haos si mizerie si sa DESTABILIZEZE si in tara lor!...
Aurel9-8-2018, 14:18
În nicio țară civilizată, politicienii condamnați nu mai au nicio șansă să ocupe funcții publice.
țară civilizată9-8-2018, 15:14
ESTI DEPE SPANIA ? ..
Artur9-8-2018, 12:41
Aoleu,vai,ioi, au venit capsunarii sa faca ordine! au plecat pe vremea lui Boc de bine ce era in tara....
ion9-8-2018, 13:01
tu vb,care mergi la sapa zilnic,dimineata de pe la vreo 5?fomistule
hhh9-8-2018, 14:34
ar merge, daca ar avea unde...
Ina9-8-2018, 12:13
Nu înțeleg natura protestului lor: cel care îi sprijină tacit și pe față, vestita jachetă roșie din Piața Universtății de azi toamnă, este coruptul șef și trădător dovedit de țară.

Deci cum poți protesta împotriva comportamentului celui mai puternic suporter al tău?
dan9-8-2018, 12:43
fufa,vezi in clip pt ce protesteaza,vb ca proasta
@dan9-8-2018, 13:04
Raspuns tipic protestatarului mai putin inteligent, dar care se crede superior. Din pacate majoritatea suntet asa De asta m-ati pierdut...
clujean9-8-2018, 13:23
@Ina: din pacate "hartia suporta orice". Desigur ca si tu poti sa elucubrezi in nestire, datorita singurului tau neuron, care mai "fileaza" si ala saracu'. Poti sa-mi argumentezi de ce e Klaus Iohannis "corupt sef" si mai ales, ce scrii tu foarte grav "tradator dovedit" ? Hai sa te vad, argumente REALE nu bla-bla-uri de pe la antena 3.
@@dan9-8-2018, 14:18
Te-am pierdut?

Un idiot mai puțin ce mănâncă litere și nu pune semne de punctuație!Vom plânge după tine, hai sictir, boule.
@@@dan9-8-2018, 14:40
Bravo ma. Te legi si tu de ce poti... La tastatura barbat, in realitate (m***)re. Ti-o dau sus oricand.
Eu9-8-2018, 19:42
Ai mai sus un mesaj special pt tine, dobitocule.

Cele mai citite ştiri din Social

10814 vizualizări
18-10-2018, 12:08
Incendiu puternic pe strada Oașului / UPDATE: 45 de oameni evacuați - VIDEO» Vezi tot
7877 vizualizări
18-10-2018, 12:24
Cluj: Tânăr drogat umblă haotic printre mașini cu plicurile în buzunar - VIDEO» Vezi tot
4037 vizualizări
18-10-2018, 9:59
ANAF a început să impoziteze nunțile» Vezi tot
3189 vizualizări
18-10-2018, 21:09
Șofer decedat în urma unui accident pe strada Sfântu Ion» Vezi tot
2636 vizualizări
18-10-2018, 21:35
Incident șocant într-un autobuz, în stația Iulius Mall. A murit între scaune» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?