Social

Primarul Emil Boc declară război celor care își fac flotant de centru, pentru a-și da copiii la școlile de fițe

   

Proprietarii de locuințe care acceptă, fictiv, persoane în plus în locuință numai pentru a obține o adresă de ”centru” riscă dosare penale.

 

Se fac în mod fictiv vize de flotant, pentru a se putea înscrie copiii la școlile din centru. Vreau să știe lumea, și mai ales proprietarii care își dau acordul, că Poliția va face verificări, iar în cazul în care se constată că există o declarație în fals, adică un proprietar a spus că la mine stă X sau Y cu viză de flotant, dar nu plătește cheltuieli, pentru că nu figurează în cartea de imobil și nimeni nu l-a văzut acolo, acel proprietar va putea fi sancționat inclusiv penal, pentru fals în declarații. Ai dreptul legal să soliciți o viză de flotant, dar nu ai dreptul să o folosești în mod abuziv pentru a obține un drept suplimentar.

 

Atrag atenția că se fac verificări în teren, prin sondaj. De azi au început verificările. Dacă omul s-a mutat acolo, noi nu avem nicio problemă, dar nu e normal când într-o garsonieră avem 50 de vize de flotant. Noi nu putem refuza flotantul, dacă omul chiar stă. Nu există o prevedere câte persoane pot sta într-o locuință. Nu spune legea că îi poți da flotant numai dacă are 10 mp/persoană. Dacă ai făcut cerere și proprietarul și-a dat acordul, atunci trebuie să stai acolo”, a spus primarul Emil Boc.

 

Primarul a avertizat: ”Prima dată proprietarii vor fi trași la răspundere. Putem verifica simplu: dacă sunt trecuți la cheltuielile de bloc cu o persoană sau două în plus, ești trecut în cartea de imobil și dacă te-a văzut cineva în zonă. Dacă nu se constată asta, se face plângere penală pentru fals în declarații”. 

 

De asemenea, de acum încolo, în urma depunerii cererii de flotant, Primăria va verifica în timp de 30 de zile dacă persoana respectivă chiar locuiește acolo: ”Vom trimite la administratorul de bloc hârtie pentru a întreba și vom merge la fața locului”. 

 

Sunt solicitări de câte 12 clase în plus la unele școli din centrul Clujului. Asta înseamnă 12 clase ori 30 de copii, adică un număr de minim 300 de mașini în plus, care blochează centrul în fiecare dimineață. Toți clujenii suportăm că undeva la capătul firului cineva nu respectă legea”, a mai adăugat Emil Boc, care a spus că sunt școli de cartier foarte bune. Primarul a precizat că fetele lui au urmat școala generală la Școala 10, din cartierul Zorilor

 

Am făcut o investiție de 2 milioane de euro într-o școală din centrul Clujului și acum se mai solicită încă 12 clase suplimentare. Este vorba despre școala Bob. Unde vor veni acești oameni cu mașinile? E vorba despre Memorandumului, axa est - vest a orașului. Să nu creadă lumea că se va permite parcarea pe benzile de circulație, pentru că acolo vom avea benzi de transport dedicate”, a explicat primarul Emil Boc.

 

De asemenea, Boc solicită MAI, Ministerului Dezvoltării şi Guvernului, în ansamblu, să emită o reglementare normativă, cu caracter general, care să se aplice în toate situaţiile în care se solicită viză de flotant, astfel încât să se raporteze la o anumită suprafaţă locativă. 

 

În Legea Locuinţei avem stabilit spaţiul minim necesar pentru o persoană, dar nu se poate extinde această prevedere la flotant deoarece legea nu permite acest lucru. Dacă o lege naţională ar spune că, într-un spaţiu de 100 mp ai voie să iei ca flotant 3-4 persoane, ne-ar ajuta foarte mult în a evita controale şi verificări în teren. Astfel, noi vom putea evalua dacă într-un apartament pot fi primite un număr fix de persoane cu viză de flotant pe lângă cele existente. Fenomentul de flotant fictiv este făcut pentru locurile din şcoala primară, dar şi pentru obţinerea unui loc de parcare sau pentru înscrieri la creşe sau grădiniţe, fiind pervertită funcţionarea unui sistem normal”, a mai spus Boc.

coral1_1_1.jpg
2-3-2017, 16:36
98 vizualizări
229 comentarii
Je6-3-2017, 9:26
Ceea ce a declarat primarul e aberant, nu stiu daca e legal si nu stiu cum ar putea fi pus in practica! Pe de alta parte e clar ca a-ti da copiii la scoala in clasele primare la scoli din centru e o chestie de snobism si fite de cele mai multe ori. Cum mai spunea cineva aici pe forum, nu conteaza cati bani au parintii si ce functii sau pozitii detin, daca pe odrasla nu o duce capul, tot degeaba! Un copil istet si bine intentionat va putea sa aiba rezultate exceptionale si la o scoala de cartier in ciclul primar, astfel incat, ulterior sa poata intra in clasa a-IX-a la un liceu de prestigiu. Iar partea cu adevarat importanta pentru viitorul in viata incepe cu anii de liceu, si aici, intradevar conteaza la liceu inveti. Pentru parintii care se dau peste cap sa-si dea copiii de clase primare la licee renumite din centru, le recomand sa studieze rezultatele admiterii in clasa a IX-a la licee precum Racovita sau Balcescu. Vor avea surpriza sa descopere ca doar jumatate(sau chiar mai putin de jumatate) din cei admisi la liceu, au terminat clasa a VIII-a in acelasi liceu! Cealalta jumatate vine de la scolile de cartier , si sunt cateva foarte bune, sau de la Bob, sau sunt copii foarte buni veniti chiar din alte judete sau chiar de la scoli din mediul rural. Acum 2 sau 3 ani, cel mai bun elev din judet la evaluarea nationala, a invatat la scoala din Geaca! La Racovita e deja o traditie sa vina la liceu, elevi foarte buni din zona Viseul de Sus, Moisei, Borsa Maramures sau din Bistrita Nasaud. Alt aspect care ar putea da de gandit la parinti daca s-ar interesa un pic, ar fi ca de exemplu, multi dintre sefii de promotie din Racovita din ultimii 10-15 ani, au invatat in clasele I-VIII in alte scoli decat Racovita! Si asta pentru ca nu au avut atatea fite si figuri in cap (induse si de parinti), ca cei care au invatat si in clasele I-VIII in acelasi liceu.
Roxana6-3-2017, 15:51
Ce aveti cu sefii de promotie? Numai aceia invata? Sunt elevi foarte, foarte buni pana la mijlocul clasei daca nivelul este foarte ridicat, mai exista si elevi haiosi, care au mers la un liceu in functie (exclusiv pentru) de profil si invata mai ales la materiile acelea!! Asta nu inseamna ca contest tot ceea ce ati spus.
Je7-3-2017, 8:38
Nu am chiar nimic cu ei! I-am folosit doar ca argument in sustinerea a ceea ce am afirmat! Este foarte adevarat ca sunt clase unde toti elevii sunt foarte buni si departajarea lor e greu de facut.
jony 6-3-2017, 8:50
cate scoli noi ai construit mai BOCULE cate strazi noi ai facut in cluj ???

alea sa le inchizi tu si sa le dai amenzi la aia care merg la acele scoli si pe acele drumuri

astea facute de sute de ani de oamenii din cluj lasale in pace si veziti de brazii tai de la munte !!!

Eu10-3-2017, 14:32
CORECT!!!
Observator6-3-2017, 7:53
Mai bine s-ar lupta cu salubrizarea orasului ca a inceput sa semene cu Florestiul . N-are nimeni curaj sa amedeze Rosalul ." Prietenii stiu de ce ".
gigi6-3-2017, 0:42
Mah Lannuster vom Rachitele, lasa oamenii in page. Tu fa strazi si nu mai ara parcurile.
Doru5-3-2017, 20:31
Foarte bine dl. Boc! Dati pe ei ca sunt smekeri! Noi clujenii va sustinem neconditionat. Stim ca veti lua cele mai bune decizii pentru un trafic sanatos! Va rog fermitate si cu parcarile nelegale, prea isi lasa toti masinile pe unde apuca, iar parcarile din centru sunt goale. Le place la toti sa isi lase masina in strada
Prostu satului6-3-2017, 9:08
Dorule-dorutule-pupincuristule...ce prostii mai debitezi...Azi miine vei posta(la ordin bine-inteles)si ne vei recomanda sa trecem cu totii la biciclete ca in China anilor "70.Daca ai o masina de 1000 de euro esti smecher ?Pai nemtii schimba masinile,cele de zeci de mii de euro la 5 ani.Si ei sint smecheri ?Sau poate extraterestrii .....??!!Sau poate ne crezi prosti ?
Dan Manastur5-3-2017, 19:33
Ca sintem fuduli si fraieri,noi,clujenii cred ca s-a dovedit si la ultimele alegeri cind clujenii au votat contra intregii tari cu PNL(PDL-ul).E limpede ca 4 ani ciuciu fonduri pt.dezvoltare.Dar nu-i totul pierdut.Mai e bugetul local.O "vaca"buna de muls pt.firmele de casa ale primariei conduse de piticanie.Banii,evident se vor "duce"pe gainarii gen gardurile intre blocuri,schimbare de borduri,plombari si betonari cu piatra cubica,eventual cite un concert moca prin centru,o bataie cu perne sau o aruncare cu praf colorat unul in altul.De proiecte serioase nu poate fi vorba.Adica de centuri,pasaje,parcari,drumuri cu patru benzi,unde verzi la stopuri sau sensuri unice.Inchei cu deja binecunoscuta urare,"Sedere placuta in trafic".
horica6-3-2017, 3:28
pai clujenii voteaza ca dambovita si vaslui cu trandafirii? eu personal ma bucur ca clujenii si sibienii au votat altfel decat moldova si sudistii
Dan Manastur6-3-2017, 9:00
Multumesc pentru replica Horica,dar poate vi si cu ceva argumente,explicatii de ce e bine sa votam cu dreapta si nu cu stinga,sau invers ?!
La Puscarie5-3-2017, 10:37
la puscarie cu vanzatorii si cumparatorii de flotant. sa-i vad pe toti cercetati penal pt fals in declaratii si utilizarea flotantului in scopul unor beneficii necuvenite
pedeapsa capitala5-3-2017, 11:33
spanzurati de sabia lui Mathias Rex!
Adevarul5-3-2017, 6:34
Astia care ii dau dreptate lui Boc sunt doar niste adulatori care ling in fund.
Un om matur, cu familie si copii n-ar putea sustine un asemenea primar.
clujeanul5-3-2017, 10:16
am vazut la alegeri daca il sustinem sau nu.
@clujeanul5-3-2017, 14:31
Te-am vazut la alegeri cum stateai cu pancarta in centru pentru semnaturile lui Boc. Acum te-au promovat, lucrezi de la calculator
florin5-3-2017, 15:13
Boc a castigat cu 70% deci nu prea ai ce discuta. daca lua 50,01 si adversarul 49,99 puteam sa discutam.
Adevarul5-3-2017, 16:29
Uite exemplu de om spalat pe creier, florin.
Asta a lins prea mult kakat din fundul piticului, s-a intoxicat si ii face rau la creier.
La vot au iesit 35% din cetatenii cu drept de vot.
Din acei 35% l-au votat 70%.
Rezulta ca a fost votat de vreo 27% din toti cetatenii Clujului.
Boc nu a fost votat de 70% din cetatenii cu drept de vot, ci de 70% dintre cei putini care au mers la vot.
Nu mai manca kakat ca iti dauneaza la creier.
getodacul5-3-2017, 17:12
pai eu nu am votat dar votam oricum cu Boc ca si in 2004 ,2008 si 2012. deci conform statisticii sa fii iesit toti locuitorii ca tot pe acolo era scorul maxim plus minus 3%.
Lotzy di pe Fortăreței 5-3-2017, 6:13
Si carei problema. Innloc sa închiriez casa închiriez flotante no și ?
Ovidiu4-3-2017, 22:15
D-nul Boc ce cauta la primaria din centru cand el locuieste in Zorilor.I-a placut cand l-am votat dar pentru pentru fiul meu nu-i place sa aleg ce cred eu ca este mai bun.Scolile din centru sunt de mult acolo,dar primarul nu vrea sa recunoasca ca desfintarea parcarilor si constructia unor cladiri de birouri aprobate de primarie,au dus la blocarea centrului si a locurilor de parcare.Daca vrea poate sa trimita politia locala sa verifice cati angajati de la aceste firme vin cu masina la serviciu si cate parcari are respectivele cladiri(parcari care ar fi trebuit gandite in perioada cand li s-a aprobat proiectul).
ce am inteles despre dan din postarile lui4-3-2017, 21:56
1. spune ca are si el copii, dar este un labagiu incurabil care da reply-uri din 5 in 5 minute, probabil copiii i-i creste femeia de serviciu de pe scara
2. crede ca daca are un apartament cu 2 locuri platite cu 'bani foarte multi', il face sa insemne mai mult in lumea asta decat un c**** maro
3. daca intr-adevar are copii, sunt facuti prin laba si insemantare ulterioara cu lingurita
4. este cel mai probabil un homosexual abuzat in copilarie, care isi reprima propriile frustrari, tranformandu-le in rautati, in principal asupra celor cu copii
5. este un troll ieftin si de cea mai joasa speta, daca as fi in locul lui Boc, nu i-as da nici bani de inghetata pentru postarile astea
medic6-3-2017, 17:22
ne pare rau,pt proasta crestere nu avem tratament,va rugam sa va sinucideti pt ca sunteti un pericol permanent pt societate.Va multumesc!
Glig4-3-2017, 21:42
Absolut normal ce vrea boc. Pe langa asta cei cu florant in centru trebuie sa plateasca impozit in locul unde e flotant. Frumos ar fi o diferenta intre impozit la un ap cu 3 camere pe eroilor fata de unul pe fabricii de zahar
Mitza4-3-2017, 19:44
Faptul ca atat de multi parinti vor sa isi de copiii la scoli in centru nu este un semnal de alarma ca ceva nu e ok cu scolile de cartier? In anii '80 era o nebunie cu Onisifor Ghibu, pentru ca se stia ca se facea cea mai buna pregatire pentru intrare la Medicina. Parintii din toate cartierele, inclusiv din Centru, isi aduceau copiii la acea scoala de CARTIER. Eu am facut liceul la Racovita. Ceilalti colegi admisi in liceu erau cam 50% veniti de la Bob, 45% din Racovita si doar 5% de la extraordinarele scoli de cartier. Din aceste 2 exemple reiese ca nu conteaza pozitia scolii, ci calitatea invatamantului acelei scoli!
dan4-3-2017, 21:24
daca te duce capul ai nota 10 la capacitate chiar invatand la scoala gimnaziala din someseni. daca esti redus si nu prea intelegi multe poti sa faci flotante in piata unirii si sa umbli pe la racovita ca tot ratat ajungi mai tarziu in viata. daca nu ai nu ai. scoala doar modeleaza. adica inteligenta cum ar veni.
dan4-3-2017, 21:31
oricum marile genii, marii scriitori etc majoritatea au facut scoala primara prin sate sau orase obscure. daca ai acel ceva, inteligenta nativa, razbesti in viata. daca nu .. poti frecventa linistit racovita sau balcescu apoi FSEGA si ajungi un agent bancar la raiffaisen bank si esti un om realizat:)))
Hagianu4-3-2017, 22:57
Daca nu, ajungi ca Dan. Termini liceul Blaga in cartier sa fie aproape de ma-ta in caz ca ti se face pofta de supt laptic, cu 7 pe linie, termini Spiru Haret sef de promotie (marea realizare a vietii lui) si lucrezi la BanCACArpatica, unde trollezi toata ziua pe bani marunti de la Boc&co sa ai bani de un film miercurea cu OrangeFilm la Florin Piersic.
Instigare4-3-2017, 17:44
Boc instiga la ura sociala.
Azi instiga adulatorii impotriva copiilor care merg la scoala in centru, iar curand va instiga impotriva bolnavilor care vin la spitalele din orasul nostru.
De ce sa faca parkinguri, centuri ocolitoare, etc, cand e mai usor sa instige?
Adulatorilor, curand veti spune ca e aglomerat orasul din cauza celor care vinj la spitalele din Cluj sau din cauza studentilor care vin la studii in Cluj.
Oras european ati vrut, oras european aveti, primar incompetent ati vrut, primar incompetent aveti.
Ciocu mic si bagati limba mai adanc.
dada4-3-2017, 18:01
pai se stie ca e aglomerat din cauza studentilor. chiriile astronomice tot din cauza studentilor sunt.
Seful adulatorilor5-3-2017, 6:30
dada si corect hai sa ma pupati putin in fund.
nu fiti rai4-3-2017, 17:33
Fiecare vrea sa faca cum e mai bine pentru copil , parca politiicienii nu asa fac/?? , fiecare lucreaza la stat ,sunt bugetari , ca la privat trebuie sa lucrezi pentru mult mai putin bani
sile4-3-2017, 15:50
boc isi bate joc
Burdujel4-3-2017, 14:50
Acum cativa ani Boc a micsorat pensia oarintilor mei.
Boc e un bulangiu.
@Madriano4-3-2017, 17:22
Hai mars la pupat bucile lui Boc, ce mai pierzi vremea aici?
nino nino4-3-2017, 4:03
Boc are dreptate. fetele lui au fost la generala 10 in zorilor chiar daca el era prim ministru. stiu ca se poarta si e cool trendy sa iti duci odrasla la o scoala de fitze din centru dar respectati legile. nu cumparati flotante. sepoate demonstra usor. adica un nene are adresa pe calea floresti si isi face flotant in acelasi oras dar pe alta strada? normal ca nu are nicio logica si se stie care e scopul acestui flotant fictiv.
Stefabya Cybtya Kkbok wiste4-3-2017, 5:48
Când a tăiat salariile, au impozitat ilegal pensiile și s-au apucat de jegmanit gen gala Bute, retrocedări, coduri de kkat neconstituționale, Kklimbribokul jegos cu tembelul de Base & tot grupul infractional PDL au avut logică ?

Fetițele lui ... uiste, ajunse femei deja, Stefanya și Cyntya îl mai freacă pe ascuns pe bancheta din spate a ML-ului gri dat de finanțe la primarie ? În ăla s-a frekat și Apostul și acum se freaka și masonelul Bontzideanul . Frekangiilor.
Geo4-3-2017, 6:58
Nu el a taiat salariile. Salariile au fsot taiate de nenorocitul de Taricean care s-a bagat la mai mult decat poate duce tara.
@geo & Stefabya Cybtya Kkbok wiste4-3-2017, 10:40
corect, toti il injura pe boc dar ceea ce se intampla acum cu cheltuielile bugetare a facut si tariceanu atunci...
Alexandru4-3-2017, 11:04
Da, Boc ne-a salvat tara de la faliment in timp ce ei si ai lui infiintau agentii nationale in care soferul avea salariu de 1000 euro si conturile tuturor pede-rastilor se dublau de la an la altul in plina criza. Mancati rahat cu lingurita de la Boc in continuare, labagiilor
@nino nino4-3-2017, 15:52
Acum multi ani gaseai loc liber la scolile din cartier.
In prezent sunt mai multi copii ca in trecut, si nu mai sunt locuri libere la scolile din cartier.

In cartiere sunt 1-2-3 scoli si mii de copii fiindca e cartier locuit de mii de familii.
In centru sunt 10 scoli si putini copii, fiindca e centru si nu locuiesc atatia oameni ca in cartiere.
Rezulta ca daca nu gasesti loc la scoala din cartier, iti duci copilul la scoala din centru.

Tu esti un jeg penal scarbos care il linge in fund pe Boc si refuzi sa gandesti.
@@nino4-3-2017, 15:59
daca si inspectoratul scolar este de acord cu demersul.inseamna ca minciunile tale sunt 0 barat si tu esti un idiot/idioata.
@nino nino4-3-2017, 17:28
Cate scoli sunt in centru?
Peste 10.

Cate scoli are un cartier?
1-2-3 maxim.

Cate familii cu copii sunt in cartiere?
Mii.
Dar in centru?
Cu mult mai putine decat in cartiere.

Daca in centru sunt multe scoli si putine familii, iar intr-un cartier sunt 1-2-3 scoli si mii de copii, cum poti sa spui ca mint?
Esti doar un jeg penal, un jeg scarbos si imputit care uraste cetatenii si adora sa manance kakat din fundul piticului.
Adela4-3-2017, 17:48
Inspectorul scolar este in asentimentul primarului fiind colegi de PARTID adica HAVERI .
dan4-3-2017, 18:05
in marasti sunt cel putin 10 scoli. dar e mai cool mai trendy sa duc copilul pe avram iancu.
@Geo Tariceanu5-3-2017, 6:09
Te pish în mwitza ta ordinară de limbrik bokisto-basel și pe limba aia cu kare îi ștergi pe kwr pe toți ăștia după ce fac kk moale.
printul ardealului4-3-2017, 3:06
cumpar flotant. prefer eroilor, kogalniceanu sau avram iancu.
IO PISTA4-3-2017, 17:34
gasesti pe avram iancu si pe crisan cate stabiliri vrei
Hmm4-3-2017, 1:37
oare mai exista pe planeta Pamant sala de clasa din care 7-8 copii locuiesc la aceasi adresa si anume un subsol al unei cladiri folosit pe post de depozit?
@Hmmm4-3-2017, 5:57
Și care-i problema ? Este ilegal ? Zice legea că nu-i voie ? @Hmmm
nino nino4-3-2017, 7:49
e problema. legea zice ca nu e voie sa faci flotant in scopul unor beneficii altele decat acela pentru care a fost creat....gen loc parcare in centru sau loc un scolile centrale. de aceea incep verificarile. sa vedem cati din cei cu flotant locuiesc acolo platesc cheltuieli comune femeie de serviciu gunoi etc ca ecproblema daca intro garsoniera cu 50 flotanti la intretinere apare o singura persoana
Hmm4-3-2017, 7:54
lucrurile astea se stiu dar legea o fac parlamentarii...care majoritatea au case in zone rezidentiale indepartate de centrul orasului si daca modifica legea ditamai milionarul cu vila in dambul rotund trebuie sa isi duca odrasla la scoli din zona autogarii.
..4-3-2017, 17:29
@ Hmm
Oare mai exista pe planeta oameni ca tine care se ocupa de treburile altora , ce ar fi ca fiecare sa se ocupa, de viata lui si de problemele lui
Ce te intereseaza de problema altora , e normal ca fiecare sa rezlove copilul cum crede ca e mai bine pentru copil. Parca politicenii nu asa fac ????
@nino nino4-3-2017, 17:33
Esti un jegos borat care nu cunoaste legea.
Art. 16
Vinovăţia
(1) Fapta constituie infracţiune numai dacă a fost săvârşită cu forma de vinovăţie cerută de legea penală.

Acum spune-ne si noua care e vinovatia unui parinte care isi face flotant in centru din cauza ca la scoala din cartier nu exista locuri suficiente sa-si inscrie copilul.
Presupunand ca maine te muti in Faget sau in Borhanci, locuri unde nu exista nici o scoala, ce faci, iti duci copiii in padure in loc sa-i duci la scoala, sau iti pui flotant de centru sa-ti duci copiii la scoala.
Borhanci e apropriat de cart. Gheorgheni, dar nu exista locuri libere in scolile din Gheorgheni.
Esti doar un jeg imputit care se da mare cunoscator al legii, dar de fapt esti o boratura care adora sa manance kakat.
Nu ti-e scarba de tine cand te uiti in oglinda si vezi cum ti se scurge pe fata kakatul in care ti-ai bagat limba?
Dan3-3-2017, 22:33
Normal ar trebui sa meargă copii la școala prinde vrem. Dacă eu locuiesc in Grigorescu sau zorilor care e problema dacă copilul meu merge la școala in centru sau in Mărăști ?
daa3-3-2017, 22:55
asta e problema ca e prea aglomerat orasul sa iti duci copilul din marasti in centru cu masina si mai mult sa o lasi pe avarii in fata scolii.
Ovi3-3-2017, 23:38
Problema e ca domnul primar nu face nimic pentru fluidizarea traficului si asta e cea mai ieftina solutie. Poate omul nu ar lasa masina pe avari daca ar avea unde sa parcheze regulamentar.
Ovi13-3-2017, 23:52
Da ma Ovi, verry smart, ai gasit apa calda, ce mai pot sa zic! Unde ti-ar fi convenabil pe memo sa-ti faca loc de parcare...
Cristina4-3-2017, 8:08
Serios, mai, Ovi? Si cam unde ar trebui sa faca dl. Boc locurile acelea de parcare? Ca nu vorbim doar de 2 masini, ci de cateva sute, in tot centrul. Poate, doar daca darama niste cladiri. Si, in plus, voua va trebuie "la scara", pentru ca exista cateva parcari supraetajate in centru, dar sunt depaarte. Cum sa mergeti pe jos cateva sute de metri??
psd victorieee4-3-2017, 9:39
daca am treaba in piata unirii tu vrei sa parchez la parcarea primariei si sa bat strada napoca pe jos? pai atunci de ce miam loat masina dak nu pot sa parchez in fata la obiectivul unde am triaba?
Dan4-3-2017, 10:28
De asta ma duc la servici si muncesc , pt ca sa merg cu mașina dimineața sa il duc pe copil la școala si da, sa parchez cât mai aproape. Pentru ca in ziua de azi toți si tem pe fuga si defapt asta am dorit: sa scăpăm de comunism si sa ne permitem ce am văzut la televizor ca au altii si noi nu avem iar acum când îmi permit si pot sa am si sa merg cu mașina vine unu sa îmi zică nu ,,, trebuie sa merg cu bicicleta Ca poluez ; ei uite nu vreau sa ma duc cu bicicleta, toată tinerețea mea am mers cu bicicleta ca nu îmi permiteam altfel. Acum vreau sa merg cu mașina.
Hk4-3-2017, 11:24
Pai mergi atunci cu masina, cine te opreste? Dar atunci respecta regulile de circulatie. Daca ai treaba la finante si nu gasesti parcare, mai fa o tura prin piata avram iancu si inca una si inca una pana cand se elibereaza un loc ca sa parchezi. Nu te opreste nimeni sa mergi cu masina. Problema e cand vrei sa parchezi.
Mda4-3-2017, 11:31
mergi frate cu masina dar nu o lasa pe trotuar sau pe avarii ca dupa aceea o ridici din someseni de la radp si zici ca primarul e rau :)(
Dan4-3-2017, 11:35
Pai da. Merg si sunt atent la chestiile astea. Nu îmi las niciodată mașina pe avarii aiurea si nici nu blochez o banda sau o intrare in curte. Si chiar nu îmi place când cad părinții Leneși care trebuie sa prchee fix in fata grădiniței sau școlii pt ca le e lene sa parcheze la câțiva metri mai incolo
@Hk4-3-2017, 17:38
Cand autobuzul nu opreste in alveola statiei, ci opreste pe prima banda, te duci la sofer sa ii spui sa nu blocheze circulatia?
Daca nu, atunci nu da sfaturi altora.
soferu3-3-2017, 19:44
Doamne da sa ia unguri si bisericile toate cladirile de figuranti unde va dati copii la scoala. Am o vecina, ca fata ii la Racovita si nu se da pe un jeb de cuie, culdusi si parveniti, bine ca va bagati tigaile si blocati circulatia, mai animale.Boc scoate politia si ridicai in macara cu ntot cu ei si cu vitori cocalari de BMW.
m*** ma4-3-2017, 15:31
taximetrist, asa-i ?....
Mihai3-3-2017, 19:21
Am o intrebare pentru d-l Boc, sper sa vada dumnealui sau vreun jurnalist si sa-l intrebe el unde si-a dus copii la scoala si de ce? De ce el si-a dus una dintre fete sau chiar si pe a doua la o scola din Centru el locuind in Zorilor...
omg4-3-2017, 7:58
esti mai prost ca noaptea:))) scrie clar in articol...ca fetele primarului au urmat cursurile primare la generala nr. 10 din zorilor. dupa aceea la liceeu mergi unde vrei in functie de medie.
@omg4-3-2017, 19:59
corect.. cu conditia ca la liceu sa mergi cu masina personala sau cu autobuzul sau perpedes.. nu cu VW primariei, masina de servici a lu taticu primar. si care vw ce sa vezi.. opreste si el in fiecare dimineata in fata la sincai sa coboare minora lu boc.. ca tare-i mai pute deplasarea pe bugetul familiei
gxg3-3-2017, 17:52
Sa declare razboi lui Tise si celor care au construit haotic in centrul orasului .El si cu primaria lui sunt principalii vinovati de ce se intampla in Cluj.A devenint un arogant si un imfumurat.Nu mai poti discuta cu el omeneste,ca repede se enerveaza.Eu cred ca e prea mult 4 mandate (s-a umplut papagalul).De mizeria din oras nu se ocupa,are treaba cu organizari de festivaluri, cu amendarea si pandirea oamenilor la colt de politisti lui comunitari.Sunt orice numai in folosul comunitatii nu.....Rusine sa-i fie lui si mie ca l-am votat de 3 ori.
Adela Nemeti3-3-2017, 23:16
De aprobarile date ptr.construirea hotelului in buricul tirgului pe str AVRAM IANCU se uita doar elevii de la COSBUC si parintii acestora il deranjaza pe stimabilul ales ca ar incurca si sufoca circulatia ,angajatii,clientii viitorului hotel cu 4 etaje se vor deplasa cu DRONELE achizitionate de primarie la SUPRA PRET.
stefan3-3-2017, 17:19
Situatia traficului din Cluj este in mare parte din vina d-lui primar Boc. Strazile modernizate cu ingustarea carosabilului, trotuare iesite in colturile strazilor mult in banda de circulatie si alte tampenii facute pe bani multi dar fara cap de catre dl. Boc si echipa. In acest context majoritatea traficului ocoleste centrul orasului pe strazi din zonele rezidentiale, strazi care nu sunt gandite pentru asa ceva
Cred sau mai bine zis sper ca acum isi da seama de prostiile facute.
unu3-3-2017, 18:28
Like !

serios4-3-2017, 17:54
Clujul nu a fost costruit pentru o asemenea capacitate,asta e problema.Se muta oamenii in el de parca ar fi capitala,in noile blocuri facute in graba,inghesuite pe ici pe colo si se asteapta sa ramana traficul la fel...de demolat cladiri nu se poate pentru a face banda in plus,dn trotuar nu se mai poate lua,deabia mai poti circula pe trotuar de la masinile parcate pe el.De multe ori o iau pe strada pentru ca nu mai am loc pe trotuar,cesa zic,moarte pietonului ca nu si-a luat si el masina.
z3-3-2017, 16:30
Mi-am facut viza ca sa-mi dau copilul la o scoala civilizata si nu la o scoala unde majoritatea copiilor (mai ales tig@nii)se duc la scoala cu cafeaua de la automat intr-o mana si in cealalta tigara.Mi-am facut viza ca copilul meu sa nu fie batjocorit sau batut zilnic de tig@ni.Mi-am facut viza ca copilul meu sa mearga cu placere(presupun :) ) la scoala fara frica de copii celor care nu se vor integra in societate niciodata.D-LE BOC AVETI CEVA IMPOTRIVA?RUSINE SA VA FIE HOARDA DE SPAGARI
Cucu4-3-2017, 0:18
Si poate bitangu tau o sa invete si sa scrie,ca de e al tau si iti seamana pa scris,va fi analfabet!
z6-3-2017, 12:28
Sa putrezesti cu tot neamul tau jigodie!!!!!!!
Dobre Ioan3-3-2017, 15:06
Legat de problema vizelor de flotant, am si eu un punct de vedere.
Daca sunt abuzuri, adica cineva care are 50 de flotanti pe o garsoniera, atunci trebuie sa ii luati la intrebari. Insa chestia asta tot nu rezolva problema.
Haideti sa gasim o solutie constructiva.
De exemplu, la Scoala internationala, copiii sunt adusi cu masina, si doar parintii celor de gradinita au voie sa parcheze pentru a-si duce copiii in clasa.
Parintii celor de clase mici au voie sa intre in curte, sa opreasca, copiii coboara singuri din masina, si sunt preluati de profesori de servici sau portari, si condusi spre intrarea in scoala.

De ce nu se poate cauta o astfel de solutie, in colaborare cu politia locala, sau rutiera, si cu conducerea fiecarei scoli care are astfel de problema?

De exemplu, la scoli nu e ca si la gradinita, unde trebuie copiii condusi pana in clasa. Atunci se poate ca masinile sa vina in coloana, pe o banda, si intr-o anumita zona din fata scolii masina opreste, copilul coboara, iar pe trotuar asteapta unul sau mai multi profesori de servici, care preiau copiii si ii indruma spre scoala. In felul acesta masina opreste 20-30 de secunde maxim, pleaca si vine urmatoarea.

In functie de locatie, treaba asta se poate sincroniza si cu un eventual semafor.

Fiecare director de scoala trebuie implicat in cautarea unei solutii, si sunt sigur ca daca se adopta ceva asemanator, majoritatea parintilor ar fi foarte linistiti, fata de acum, cand unii cauta parcare pe unde pot, sa isi duca copilul la scoala, iar altii parcheaza nesimitit unde este mai aproape, ca doar stau doar cateva minute.

In loc sa amenintam in stanga si dreapta, lucru care oricum nu va rezolva problema, mai bine sa adoptam solutii care sunt testate si functioneaza.
...3-3-2017, 22:37
Tu realizezi ca ceea ce spui tu implica gandire si bunavointa? Piticul cauta tapi ispasitori, nu chestii constructive.
Alexandru3-3-2017, 13:39
Din moment ce la scoala Bob sunt atatea clase aprobate pentru 3 strazi arondate, pe care locuiesc numai unguri 80+, inseamna ca acele clase sunt cu dedicatie. Pentru clientela lui Boc, bineinteles, ca altfel nu ar fi fost de acord sa le faca. De fapt acum supararea lui cea mare e ca se amesteca deja prea mult ai lor cu "ceilalti". Deja "ceilalti" au devenit prea nesimtiti si trebuie anchetati toti cei care nu sunt pe lista agreata de Boc...
Ciciolina3-3-2017, 12:48
Mi-am făcut flotant ca să-mi înscriu copilul la școala care vreau EU. Întrebare: cu ce drept, și în baza cărei Legi, tu, Boc Emil, mă poți da afară din locuința unde locuiesc EU!?
Mateo3-3-2017, 13:03
Ciciolino, te ridici la nivelul intelectual al profesiei tale.
unualtul3-3-2017, 17:15
Mateo tu in schimb te cobori sub nivelul de mijloc al Ciociolinei cand vine vorba de lins la partid.
@unualtul3-3-2017, 18:30
cand e vorba de ilegalitatile noastre,o dam pe aia cu partidul,politicienii,universul si nelipsitul slogan #rezist
Gigi3-3-2017, 23:00
locuiesti pe dracu. sunt subsoluri din centru cu 100 de flotanti. dai un ban ai flotant. tu nici nu stii cum arata camara.
andrei3-3-2017, 12:42
Singura problema in acest oras este chiar Boc: in loc sa se ocupe de infrastructura, sa faca parcari . subterane, el se baga unde nu-i fierbe oala. La cat de poluat e clujul, ar trebui sa taca.
Radu3-3-2017, 12:35
Populisme marca Boc-Poc! Decat sa cheltuie banii primariei ( ai nostri) pe anchete ce nu vor duce la nici un rezultat, mai bine ar mobiliza cativa politisti locali in zonele cu probleme de acest fel si ar aplica amenzi usturatoare tuturor celor care opresc masinile ca sa lase copiii la scoala. Dupa cateva amenzi isi vor duce copiii cu mijloacele de transport in comun, pe jos sau isi vor muta copiii la scoli mai accesibile.
Si, de fapt, problema este legislatia care permite sa isi inscrie parintii copiii la scoala in baza flotantului. O simpla modificare legislativa, care ar presupune domiciliul permanent sau stabil in zona centrala, ar rezolva toata problema. Roamnu-i inventiv si gaseste portite daca i se permite.
Si ar face bine sa investeasca primaria banii nostri in scoli, ori sa permita investitorilor sa o faca, in locul blocurilor de locuinte si birouri. Si s-ar rezolva problemele de la sine.
Parintii care opteaza pentru scoli de centru o fac in primul rand pentru ca s-a dus vestea calitatii invatamantului din scolile de cartier. Sigur ca e o legenda, dar un sambure de adevar este si acolo.
Dar puteti sta linistiti, caci atunci cand va demola garajele din cartiere, cam tot pe atunci va trece si la anchetarea veridicitatii flotantelor de centru. Pe cine crede el ca mai prosteste? I sa-u terminat subiectele si vine el acum cu bomba anului. Mi-e scarba de acest primar!
adam3-3-2017, 12:18
ma Bo(ule)c asta vezi tu rezolvarea aglomeratiei in Cluj. cauta solutii tehnice nu umbla dupa prostii. incompetentule. la cine declari razboi? la baba oarba
petru3-3-2017, 12:34
razboi la nesimtire,la cei care umbla cu falsuri in declaratii
nino nino3-3-2017, 23:03
declara razboi la ce care cumpara flotante. cam 90% din cei cu flotant in zona centrala nici nu au vazut niciodata locuinta respectiva.
dan3-3-2017, 12:32
nu-mi plac invatatoarele,nu-mi place orasul,nu-mi place planeta,cam multe mofturi aveti si apoi cereti solutii,solutia e sa va faceti un control
Ioana-Ileana3-3-2017, 12:38
imi place mult orasul, imi place si planeta, doar invatatoarele nu-mi plac si nu sunt dispusa sa imi las copilul pe mana oricui. un control mergi si fa-ti tu, pentru rautate!
Ion3-3-2017, 12:57
Cand v-ati mutat in Floresti v-ati gandit numai la preul pe metru patrat in loc sa va ganditi si la facilitati. Dumneavoastra nici macar nu locuiti in oras dar tragesti la raspundere autoritatile. Acum culegeti roadele.
Ioana-Ileana3-3-2017, 13:08
Nu m-am mutat in Floresti, locuiesc in casa construita de socrii mei acum 40 de ani.
muhahaha3-3-2017, 14:20
haha cum le-a dat Ioana peste nas lingailor lui Boc.
Le-a inchis gura la idioti.
Ati ramas fara argumente idiotilor, asa se intampla cand va place sa lingeti in fund in loc sa ganditi.
Ion3-3-2017, 15:13
Nu schimba nimic, Esti florestean, emiti pretentii acolo. Punct.
Ioana-Ileana3-3-2017, 16:18
Emiti pretentii unde platesti impozite si taxe. In cazul meu in ambele localitati. Nu stiu de ce domnul Boc e suparat doar pe situtia de la Bob. Ea se intalneste si la alte scoli, si de centru si din cartiere.
@muhahhakk3-3-2017, 18:33
mare viteaz esti pe net mah,dar in realitate esti fetitza cu coaie.
dan3-3-2017, 18:40
doamna Ileana,lasa-ti copilul unde doriti dar flotant fictiv,fals in declaratii,aveti atata grija pt copilul dvs dar dvs tot cu ilegalitati umblati?asa parinte,asa copil.
georgian3-3-2017, 18:41
Daca locuiesti in Floresti copilul trebuie sa mearga la scoala in Floresti. Ce are daca se fac cursurile de dupa-masa? Nu trebuie sa-l duci de manuta pana in clasa, il inveti sa se descurce si singur! Eu din clasa I am mers singur in jur de 20 minunte mers pe jos pana la scoala de care apartineam. La fel mergeau toti copiii din cartier.
La cat sunt de cocolositi cei generatia care acum e in gimnaziu vor ajunge niste blegi care nu vor fi in stare nici sa respire singuri.
@georgian4-3-2017, 2:58
Tocmai de aceea ai ajuns sa scrii numele fara majuscula, tocmai de aceea ai ajuns un ratata fara familie si copii.
Ioana-Ileana4-3-2017, 7:59
domnule dan, daca mi-ati cunoaste copiii cred ca v-ar place. cred ca sunt putini oameni pe lumea asta care sa nu fii mintit vreodata. poate dumneavoastra sunteti unul dintre ei. din punctul meu de vedere flotantul fictiv este o minciuna care nu face rau nimanui, ci rezolva o problema a unor oameni care doresc o educatie buna pentru copii lor. cred ca nu aveti copii si atunci nu puteti intelege
Ioana-Ileana4-3-2017, 8:18
Georgian, si eu am mers la scoala pe jos pana in clasa a 12-a impreuna cu copii din vecini, dar erau alte vremuri. Ce spui de faptul ca fiica mea de 10 ani mergand singura pe o strada din centru a fost "abordata si invitata" la un suc de un necunoscut? Crezi ca un copil de 6 ani poate sta singur acasa 8-9 ore pe zi si sa se spele, sa se imbrace, sa manance si sa se pregateasca de scoala fara un adult prin preajma? Nu mersul pe jos la scoala e problema, ci statul singur acasa atata timp la o varsta mica .
dan4-3-2017, 16:08
nu doamna,nu pot intelege motivul pt care nu doar sunteti prost educata dar si livrati oameni la fel de prost educati si nesimtiti societatii?v-ati gandit ca poate nu avem nevoie de asa ceva?eu zic sa va ganditi..daca va rezolvati probleme prin ilegalitati,atunci chiar meritati dosar penal..in fine,pacat ca va reproduceti si va laudati aiurea pe net cu puradei care vor fi la fel de nesimtiti,imorali precum parintii lui
dan4-3-2017, 18:42
daca si dvs ati facut ceva in viata,desfacand cracii..atunci e clara treaba:))
eu nu ma bucur deloc ca aveti copii,caci din pacate si ei vor apela la inegalitati,dar asteptati politia vine imediat la usa:))
Hagianu4-3-2017, 19:25
Dan gunoi retardat de labagiu, trebuia MA-TA aia cu cracii prastie sa te pise pe TINE intr-o tufa de urzici ca faci umbra pamantului degeaba, c**** cu ochi
@Hagianu4-3-2017, 20:23
dupa limbaj esti un cocalar cu maxim 8 clase,esti degeaba,da-ti foc
@Dan labaru4-3-2017, 20:44
Dane du-te la culcare ca deja esti la a 8-a laba azi, marsh sa te spele ma-ta pe dinti si sa iti faca baita, labagiule
@@Dan labaru4-3-2017, 21:30
pun pariu ca esti tot circareasa cu cracii in sus:)) asta e cand ai frustrari ca nu ai reusit nici pe plan profesional,iar copii tai sunt o adevarata bomba pt societate deoarece sunt invatati de mici ca "ilegalitatile sunt o necesitate".
@Dan labaru5-3-2017, 0:07
Dane transmite-i lui ma-ta ca mi-am uitat aseara prezervativu-n curul ei, poate o ajuti tu sa si-l scoata
@@Dan labaru5-3-2017, 1:13
se vede ca ai crescut pe centura,te supara adevarul,of,of.si parinti si copii niste rebuturi ale societatii,jalnic.
@Dan labaru5-3-2017, 9:30
Pe care centura ma gunoiule? Pe aia care nu a facut-o seful tau Boc niciodata? Poate vrei sa zici pe Turzii, unde o cordeam pe ma-ta in fiecare seara, eram clientul ei preferat
@@Dan labaru5-3-2017, 10:39
centura pe care mata era patrunsa pt tichete de masa si ..atentie,dadea si rest:)))
@Dan labaru5-3-2017, 12:18
:))))) cat de original:)))) papagalu pulii mele:)))
@@Dan labaru5-3-2017, 14:04
daca ai ras si tu,inseamna ca da,sunt original:)))
prabusitul/prabusita poolii mele:)))
Mitza5-3-2017, 14:53
Domnule Dan, sunteti la fel de original ca o bucata de hartie igienica. Va sugerez sa va opriti, postarile dvs starnesc hazul intregului forum. Desi pana la urma nu este nimic comic in a profera invective la adresa unor copii, pe care nici nu ii stiti, respectiv a desconsidera eforturile de educatie a unor parinti. Concentrati-va mai bine frustrarile asupra unor oameni dezinteresati de educatia copiilor lor, din pacate ei constituie majoritatea in tara asta. Numai bine
radu5-3-2017, 17:15
Doamna Mitza,domnul Dan chiar are dreptate,vedeti doar beizadelele cum se comporta si va veti da seama ca un parinte care comite ilegalitati nu are cum sa-i dea copilului o educatie normala de om civilizat,aici e frustrarea dansei,domnul Dan doar i-a aratat realitatea.
Numai bine
Alexandru3-3-2017, 15:14
Fals in declaratii ca ce, retardatule? Ca l-a luat in spatiu? Pai l-a luat. Si ala intre timp s-a decis ca vrea sa doarma la hotel noptile. Cine ce a falsificat? Eu am un apartament inchiriat la o frantuzoiaca si aia sta 6 zile pe saptamana la prietenu-so. Daca intrerbi administratorul, ala nici nu o stie la fata. Asta ce inseamana? Ca am facut fals in declaratii cand am declarat chiria la ANAF? Mananca in continuare rahat cu lingurita de la Boc, dobitocule fara nume
nino nino3-3-2017, 23:15
hai lasa povestile. garsoniere cu 100 de flotanti? asta miroase a dosar penal. miroase chiar tare. probabil te simti.....stai si tu intrun subsol cu inca 50 insi?
Alexandru4-3-2017, 9:03
Stau cu ma-ta in subsol si de inghesuiala nu imi pot scoate p*** din curu ei
hopaa3-3-2017, 23:10
se poate verifica si altfel. sunt locuinte de 2 camere prin centru in care locuieste proprietarul si inca 200 de flotanti. nici in picioare ca stiksurile nu ar intra 200 acolo.
Mitza3-3-2017, 13:20
Pai e legal sa-ti faci flotant. Nu va convine situatia, schimbati legile. Bagati buletin sau examen de admitere in clasa zero.
dan3-3-2017, 18:38
Pai tu cred ca ai citit articolul,e vb de o garsoniera cu 50 vize de flotant si fals in declaratii,politicienii sunt de vina si pt asta probabil
klaus bei p***3-3-2017, 14:48
ma...tu cred ca esti unu dintre aia din piata, ma deranjezi ma, cand te schelalai, mars in p**** matii, stau unde vreau cand vreau si cu ce flotant vreau, 'mi-ati p*** de tineri imbecili
borabora3-3-2017, 15:11
probabil ca si f*** pe ma-ta cand vrei, ca daca tot faci ce vrei, nu te opreste nimic, nu? viteazule....
zambaretule3-3-2017, 14:26
Mai zambaretule, daca ti-ar place sa gandesti si nu ti-ar place sa lingi kakat din fundul primarului, ai vedea ca un astfel de pod se poate face chiar si in 2 zile.
Fiindca suntem in Romania, nu avem pretentia sa se faca in 2 zile.
Hai sa zicem ca nici in 2 saptamani.
Dar in 2 luni se poate face lejer.
Stiai ca romanii au facut podul peste Dunare lung de peste 1 km in 2 ani?
Asta se intampla acum 2000 de ani, iar noi nu putem face un amarat de Pod de 12 metri?

Uite aici poduri facute in cateva zile.
https://www.youtube.com/watch?v=vz_j_BEkVCQ
https://www.youtube.com/watch?v=btOE0rcKDC0
Si mai sunt, dar tu esti ocupat sa mananci kakat in loc sa gandesti.
si ce...3-3-2017, 14:18
vorbim de contraventii si de ilegalitati, te rog sa imi arati articolul de lege unde imi spune ca nu am voie sa fac flotant pentru a obtine un beneficiu...te rog, nepotii lui stalin is activi, delatiuni, si treburi de genu....al dreq clujeni...si daca is copii cu o singura adresa ce? e interzis? nu se poate da amenda pt asa ceva...
Alexandru3-3-2017, 13:32
Ca sa poata clientela politica a lui Boc sa isi de copiii la scolile de centru. De fapt, asta ii supara cel mai mult, ca se amesteca prea mult deja ai lor cu "ceilalti"
Pagina:12Inainte

Cele mai citite ştiri din Social

3045 vizualizări
22-6-2018, 9:45
Tânăr dispărut în centrul Clujul, căutat de familie / Update: A fost găsit» Vezi tot
1981 vizualizări
22-6-2018, 18:25
Imagini cu suspectul care a plantat cutia cu explozibil lângă mașina unui pompier, în Mănăștur FOTO/VIDEO» Vezi tot
1403 vizualizări
22-6-2018, 16:01
Percheziții la traficanți de droguri, la Cluj. Trei ”dealeri” au fost puși sub arest preventiv FOTO» Vezi tot
791 vizualizări
23-6-2018, 11:27
Tâlhari reținuți la Cluj. I-au smuls lănțișorul de la gât unei femei în plină zi, în cartierul Între Lacuri» Vezi tot
739 vizualizări
22-6-2018, 17:15
Portretul robot al autorului tentativei de jaf de la CEC Bank Mărăști. Îl recunoașteți? FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?